Ostali sportovi

Saradnja sportskih društava Leotara i Radničkog iz Kragujevca

Saradnja sportskih društava Leotara i Radničkog iz Kragujevca
Foto: N.N. | Saradnja sportskih društava trebinjskog Leotar i kragujevačkog Radničkog

Predstavnici Sportskog društva Leotar iz Trebinja i Sportsko - privrednog društva Radnički iz Kragujevca potpisali su Protokol o međusobnoj saradnji u narednom periodu.

"Sportisti iz Trebinja i Kragujevca imaju mogućnosti da ostvare izuzetno kvalitetnu saradnju u više sportskih grana i danas potpisani protokol o saradnji prvi je korak ka realizaciji budućih planova", rekao je danas gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je izrazio nadu da će saradnja početi sa vaterpolom, dolaskom reprezentacije Srbije, koja bi odigrala revijalnu utakmicu kada se otvori novi zatvoreni bazen u Trebinju, ali i gostovanjem ekipe Radničkog iz Kragujevca, koja je jedna od najboljih u Srbiji.

"Organizovanjem Sportsko privrednog društva Radnički željeli smo da ostvarimo sinergiju između sportskih klubova našeg grada i da na zdravim temeljima pokrenemo i ohrabrimo omladince na svom putu sporta, da iznjedrimo vrhunske sportiste koji će braniti boje kragujevačkog Radničkog, rekao je Bojan Ilić, predsjednik Sportsko privrednog društva Radnički Kragujevac.

On je izrazio zadovoljstvo zbog potpisanog protokola o sradnji, napomenuvši da je ovo samo verifikacija onoga što je davno započelo između bratskih gradova i sportskih društava.

Rečeno je da u sastavu ovog društva rade četiri kragujevačka sportska kolektiva koji nastupaju u najkvalitenijim ligama Srbije i to muški i ženski košarkaški i rukometni klub, kao i odbojkaški i vaterpolo klub iz ovog grada, po kome principu bi se moglo organizovati i Sportsko društvo iz Trebinja, kako bi se što više izbjegli propusti u radu bilo kojeg kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije