Ostali sportovi

Sarajevo domaćin Evropa džudo opena

Sarajevo domaćin Evropa džudo opena
Foto: N.N. | Sarajevo domaćin Evropa džudo opena

Evropa džudo open u organizaciji Džudo saveza Bosne i Hercegovine održaće se u naredna dva dana u Sarajevu.

Krovnom bh. džudo savezu Svjetska džudo federacija (IJF) i Evropska džudo unija (EJU) ukazale su povjerenje i povjerile organizaciju još jednog velikog takmičenja u izuzetno specifičnim uslovima koje diktira pandemija virusa korona.

Evropski džudo kup za juniore i juniore, koji je bh. savez uspješno organizovao u junu ove godine, bio je istinska preporuka IJF-u i EJU-u da organizaciju Evropa džudo opena povjere Džudo savezu BiH.

"Izuzetno smo ponosni na činjenicu da su IJF i EJU u nama prepoznali pouzdanog partnera za organizaciju takmičenja poput ovog koje već sutra počinje na Ilidži. Najbolja preporuka za dobijanje organizacije ovog takmičenja bio je Evropski judo kup koji je prije nekoliko mjeseci uspješno održan u Sarajevu", kazao je predsjednik Džudo saveza BiH, Branislav Crnogorac.

Organizatori dvodnevnog takmičenja izuzetno su ponosni na činjenicu da se do danas za učešće na Evropa džudo openu prijavilo više od 320 takmičara iz 29 zemlja, sa četiri kontinenta.

"Da će takmičenje biti izuzetno kvalitetno govori i podatak da će na njemu džudo velesila Francuska nastupiti sa preko 70  takmičara. Ono što je još važno napomenuti jeste i činjenica da se ovo takmičenje, za razliku od Evropskog džudo kupa, boduje za svjetsku rang listu, odnosno i za naredne Olimpijske igre", naglasio je Crnogorac.

Bosnu i Hercegovinu će na turniru predstavljati 19 takmičara. Jedna od njih je i Aleksandra Samardžić.

"Jako sam uzbuđenja zbog nastupa na mom omiljenom takmičenju. O očekivanjima ne bih mnogo pričala jer već godinu i po se nisam takmičila kako treba, tako da ne znam šta da očekujem ni od sebe, a ni od protivnica. Ono što mogu reći jeste da ću nastojati da se vrijedan rad na treninzima u nedjelju pretvorim u dobar rezultat", rekla je Aleksandra Samardžić.

U sličnoj atmosferi nastup na Evropa džudo openu dočekuje i Aleksandrin reprezentativni kolega.

"Ovo takmičenje je prvi put u dosta jačem obliku nego prethodnih, a posebno u mojoj kategoriji do 90 kilograma. Zaista imam želju da se dobro borim i da predstavim u što boljem svjetlu. Ipak, treba se naglasiti da se dugo nismo takmičili, ovo nam je prvo jače takmičenja, a malo se izgubila i takmičarska forma", naglasio je Toni Miletić.

Za razliku od Samardžić i Miletića mladi Husein Gegić je kao junior u junu nastupio na Evropskom judo kupu u Sarajevu.

"Naporno sam trenirao za ovo takmičenje. Činjenica da sam još uvijek junior, ali potrudit ću se da se predstavim na pravi način u konkurenciji mnogo iskusniji takmičara", rekao je Gegić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije