Ostali sportovi

Sarajevo, ljubavi moja: Mozzart uz rukometne znalce

Sarajevo, ljubavi moja: Mozzart uz rukometne znalce
Foto: Ustupljena fotografija | Sarajevo, ljubavi moja: Mozzart uz rukometne znalce

Rukometni turnir "Sarajevo ljubavi moja" i ove godine okupio je više od 700 veteranki i veterana ovog sporta koji su, uz brojnu publiku, zajedno napravili sjajnu atmosferu u dvorani. Drugi put je uz njih u Sarajevu bila i kompanija Mozzart, kao sponzor takmičenja za najiskusnije rukometašice i rukometaše.

"Utisci su i ove godine odlični. Okupili smo više od 700 takmičara iz naše zemlje i regije na vrhunskom takmičenju. Na terenu se igralo fer plej, a bilo je lijepih poteza, golova i dobre zabave. Hvala kompaniji Mozzart na podršci drugu godinu zaredom. Čestitamo pobjednicima i najavljujemo da ćemo nastaviti tradiciju ovog turnira", poručili su organizatori.

Međunarodni veteranski turnir okupio je ove godine ekipe prekaljenih rukometnih majstorica i majstora iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Organizatori iz Veteranskog rukometnog kluba “Sarajevo” su se maksimalno potrudili oko svih učesnika i ove godine, pa brojne ekipe najavljuju učešće i na idućem turniru. Sjajan sportski događaj u stilu najvećih evropskih takmičenja donio je odlično druženje, ali ne bez takmičarskog duha.

Najbolji muški sastav bio je Veterani 022, drugo mjesto pripalo je ekipi Rekreativo, a treće VRK Opuzen. Titula najboljeg igrača pripala je Vladimiru Petroviću iz drugoplasiranog tima, a najbolji golman je Vladimir Rađenović iz najbolje ekipe.

U konkurenciji iskusnih dama, slavila je rukometna ekipa Dinamo Pančevo, druge su bile rukometašice ŽVRK Sarajevo, a treće članice sastava Balkan Expres. Najbolja igračica je Jelena Narančić iz najboljeg tima, a golmanica turnira Vedrana Lasan dolazi iz trećeplasirane ekipe.

Prilikom službenog otvaranja turnira, zabilježena je scena koja donosi brojne, lijepe emocije i šalje predivnu sliku iz Sarajeva. Naime, više od 700 bivših rukometaša i rukometašica, zajedno su otpjevali poznati hit Novih Fosila – "Za dobra stara vremena”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije