Ostali sportovi

Sejdin Mustafić i Amna Mušija pobjednici u Trebinju

Sejdin Mustafić i Amna Mušija pobjednici u Trebinju
Foto: N.N. | Sejdin Mustafić i Amna Mušija pobjednici u Trebinju

U Trebinju je svečano otvorena ljetna turneja "Mozzart Teqvoly Summer Tour 2022", a pobjednici na prvoj stanici bili su Sejdin Mustafić i Amna Mušija.

Finale na gradskom trgu je pokazalo sve čari jedne potpuno nove, ali i vrlo atraktivne sportske igre.

Održavanje Teqvoly turnira u Trebinju je privuklo veliku pažnju svih generacija koje su željele prisustvovati ovom sportu, a koji je u protekle dvije godine sve popularniji u Bosni i Hercegovini. I među publikom, ali i među igračima, moglo se vidjeti uzbuđenje zbog cjelokupnog ambijenta koji je uz to privukao pažnju apsolutno svih prolaznika te niko nije ostao nijem na atmosferu koja je vladala.

Prvo mjesto i glavnu nagradu su osvojiili Sejdin Mustafić i Amna Mušija sjajnom igrom u finalu protiv velikih sportskih rivala Mirze Mašića i Amne Neimarlije rezultatom 2:0.

Da trud ne bude uzaludan, pobrinuli su se Monri Payments by Payten i BH Telecom te prvo mjesto nagradili sa 500 KM, drugo sa 300 KM, a treće sa 200 KM. Drugoplasirani su dobili dva vaučera u BAUER centru za regeneraciju tijela, dok su trećeplasirani dobili vaučer za besplatan vikend u hotelu Carpe Diem u Mostaru.

Za glavnu nagradu u velikom finalu i na završnom turniru u Sarajevu pobrinuli su se Vas Tour Bosnia and Hercegovina i Turistička zajednica Kantona Sarajevo koji su za pobjednike osigurali sedmodnevni All inclusive boravak u Albaniji.

Na turniru su učestvovali igrači iz Ljubinja, Kaknja, Zenice i Sarajeva. Kotizacija za učešće je iznosila 20 KM, a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe i proslijeđen je organizaciji Pomozi.ba.

"Vrlo nam je bitno da se vidi progres u našoj organizaciji, ali i u posjećenosti. Definitivno, ovogodišnje otvaranje je veliki napredak u vidu organizacije, ali i kvaliteta igre. Nadamo se da će se ubjedljiv početak turneje odraziti i na ostale gradove u kojima budemo održavali turnire te da će sve kulminirati velikim finalom u Sarajevu", poručio je Adni Čellendžer, izvršni direktor ACAR Events.

Slijedeći turnir će se održati 16. jula u Mostaru. Zatim slijede događaji u Banjaluci (23. juli), Kaknju (31. juli), te četiri opštine u Sarajevu. Veliko finale zakazano za 19. avgust u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije