Ostali sportovi

Selektor Srbije Đovani Gvideti odredio sastav za Olimpijske igre

Selektor Srbije Đovani Gvideti odredio sastav za Olimpijske igre
Foto: Tanjug | Selektor Srbije Đovani Gvideti odredio sastav za Olimpijske igre

BEOGRAD - Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti saopštio je trenutni spisak igračica za Olimpijske igre u Parizu, objavio je danas OSS.

U saopštenju se navodi da je ovaj spisak i dalje podložan promjenama, a definitivna lista odbojkašica, koje će putovati u Pariz, biće poznata nakon prijateljskih utakmica u Italiji i Poljskoj. Pravila prijave ekipa predviđaju da se do puta u Pariz sa naznačene liste mogu promijeniti četiri igračice. 

Na spisku se nalaze: Tehničari: Maja Ognjenović, Bojana Drča. Korektor: Tijana Bošković. Liberp: Aleksandra Jegdić. Blokeri: Jovana Stevanović, Maja Aleksić, Hena Kurtagić. Primači: Bianka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Bojana Milenković i Aleksandra Uzelac. 

Gvideti je odredio da rezerva bude Ana Bjelica. Odbojkašice Srbije će na OI u Parizu igrati u grupi A sa selekcijama Francuske, Kine i SAD. Plasman u četvrtfinale OI izboriće po dvije selekcije iz sve tri grupe, kao i dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije.  Sve utakmice na odbojkaškom turniru biće odigrane u dvorani "Južni Pariz 1" u pariskom 15. arondismanu. Odbojkaški turnir na OI u Parizu u ženskoj konkurenciji biće odigran od 28. jula do 11. avgusta. 

Odbojkašice Srbije su do sada četiri puta nastupile na Olimpijskim igrama. Srbija je na OI u Pekingu 2008. osvojila peto mesto, dok je četiri godine kasnije u Londonu zauzela 11. poziciju. Srbija je na OI 2016. u Rio de Žaneiru osvojila srebrnu medalju, dok je na Igrama u Tokiju 2021. bila treća, prenosi tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije