Ostali sportovi

Semjon Milošević: Žalim što nisam bio prvak i sa Širokim

Semjon Milošević: Žalim što nisam bio prvak i sa Širokim
Semjon Milošević: Žalim što nisam bio prvak i sa Širokim
Slađan Jeremić

Semjon Milošević najtrofejniji je igrač našeg klupskog fudbala od implementacije N/FS BiH na cijeli državni teritorij.

S Leotarom je igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, u dresu Zrinjskog prije dvije godine slavio je titulu prvaka BiH, kao i igrajući za Sarajevo u nedavno završenoj sezoni.

`Svaki dosadašnji trijumf ima posebnu važnost. Svaki od njih mi je drag na svoj način`, kaže Milošević i naglašava: 

`Malo je nedostajalo pa da slavim titulu državnog prvaka i sa Širokim Brijegom. Nisam tada angažovan u klub jer sam po nacionalnosti Srbin. Trener Ivica Barbarić na početku sezone 2005/2006 htio je da igram za njegovu tadašnju ekipu, ali je stav Uprave ovog hercegovačkog premijerligaša bio da u klubu mogu igrati samo Hrvati. Ovim ne želim da podižem određene nacionalne tenzije. Naprotiv, zaista mi je žao što se sa Širokim Brijegom zbog toga nisam okitio i četvrtom titulom šampiona.`

Milošević ističe da i pored tragedije u porodici ne mrzi nikoga i da mu je fudbal u životnim stavovima na prvom mjestu.

`Ja sam 1992. godine ostao bez oca, ali nikad nikome ništa nisam uzeo za zlo. Bio je žrtva nesrećnih vremena. Sportista sam i tako posmatram sva zbivanja u ovoj zemlji. Najvažnije mi je da je moj sadašnji klub, Sarajevo, postao prvak BiH, te se nadam da će sa mnom ili bez mene naredne sezone napraviti dobar rezultat u Ligi šampiona`, kaže Milošević.

Milošević nije siguran da li će i u idućem prvenstvu nositi bordo dres.

`Opekao sam se u Olimpiku iz Bakua kada su mi oduzeli pasoš, novac i 'dali' batine. Jedva sam izvukao živu glavu. Više ne žurim, u Sarajevu mi je lijepo. Imam sa Sarajlijama ugovor na godinu dana, ali ako dođe do dogovora, primamljive ponude, otišao bih u inostranstvo`, kazao je Milošević.

Zaslužio sam Muzurovićev poziv

`Znam da sam zaslužio poziv selektora Fuada Muzurovića za utakmice naše reprezentacije sa Turskom i Maltom. Znam da bh. fudbalska javnost isto razmišlja. To je meni priznanje, a to što se pozivaju miljenici ovih ili onih sportskih radnika nešto je što će reprezentativni fudbal ove zemlje odvesti do kraja u zapećak`, smatra Milošević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije