Ostali sportovi

Šesta pobjeda bh. dama

Šesta pobjeda bh. dama
Foto: N.N. | Šesta pobjeda bh. dama

Stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja sa pobjedama na 54. Svjetskom prvenstvu koje se održava u Halmstadu.

U nokaut fazi borbe za plasman u B diviziju bh. djevojke su ostvarile pobjedu nad Portugalom od 3:2 i tako ostale u trci za 49. mjesto. Kapiten reprezentacije Emina Hadžiahmetović ostvarila je obje pojedinačne pobjede.

"Bila sam pod velikim pritiskom jer sam znala da moram dobiti dvije partije, ali sam se na kraju skoncentrisala i pokazala šta znam", kazala je Hadžiahmetovićeva.

Trijumf "zmajica" je potvrdila Snežana Marković, koja je i protiv Gvatemale (3:2) imala težak zadatak da u posljednjem meču rješava sudbinu pobjednika.

"Djevojke su bile sjajne. Portugalke su u četvrtak odmarale, a mi smo imale težak meč u pet duela protiv Gvatemale. Ipak, to se nije osjetilo na igri, a Emina se pokazala kao pravi kapiten", kaže trener bh. tima Amela Hadžiahmetović-Mujezinović.

Bh. djevojke su igraju danas protiv Indonezije, a bez obzira na ishod ovog meča nakon šest uzastopnih pobjeda osigurale su najmanje 52. mjesto na Svjetskom prvenstvu. BiH je u prvom kolu sa 1:3 poražena od Velsa, da bi u narednih šest susreta ostvarili pobjede protiv Šri Lanke sa 3:1, nad Bangladešom 3:0 (bez borbe) i Maldivima 3:1, zatim Norveškom sa 3:0, te sa po 3:2 nad Gvatemalom i Portugalom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije