Ostali sportovi

Šestorostruki olimpijski prvak boluje od raka: Bio sam u šoku

Šestorostruki olimpijski prvak boluje od raka: Bio sam u šoku
Foto: Twitter / Printscreen | Šesterostruki olimpijski prvak boluje od raka: Bio sam u šoku

​Britanac Kris Hoj (47) jedan je od najvećih biciklista u istoriji. Osvojio je čak šest zlata i jedno srebro na Olimpijskim igrama u Atini, Pekingu i Londonu. Penzionisao se 2013. godine, povukao iz javnosti i posvetio porodici. Nažalost, njegovu idilu prekinula je teška bolest.

Hoj je na Instagramu objavio kako mu je dijagnostifikovan rak. Već neko vrijeme je na liječenju, podvrgnut je hemoterapiji i zasad se osjeća jako dobro. 

"Prošle godine mi je dijagnostifikovan rak, što je bio veliki šok, jer do tog trenutka nisam imao nikakvih simptoma. Trenutno sam na liječenju uključujući hemoterapiju, koje na svu sreću ide jako dobro. Želio bih izraziti svoju iskrenu zahvalnost svim medicinskim stručnjacima na njihovoj nevjerovatnoj pomoći i brizi. Za dobrobit moje mlade porodice, nadao sam se da ću ovu informaciju zadržati u tajnosti, ali na kraju sam bio prisiljen oglasiti se. Iako sam zahvalan na svakoj podršci, želio bih to riješiti privatno" rekao je Hoj.

Bez obzira na dijagnozu, bez bicikla ne može. Svakodnevno trenira, što mu pomaže da odmakne misli od bolesti.

"Optimističan sam, pozitivan i okružen ljubavlju na kojoj sam zahvalan. Kao što možete zamisliti, posljednjih nekoliko mjeseci bilo je nevjerovatno teško. Međutim, trenutno se osjećam dobro, nastavljam raditi, voziti bicikl i normalno živjeti" napisao je Hoj.

U bogatoj karijeri bio je čak 11 puta svjetski prvak, a do 2021. godine i Tokija bio je najuspješniji britanski olimpijac u istoriji. Tada ga je nadmašio biciklista Džejson Keni koji je došao do sedmog zlata. Još od 2008. godine može se pohvaliti titulom viteza koju je zaradio osvojivši tri zlata na Igrama u Pekingu, prenose "24Sata".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije