Ostali sportovi

Slavni olimpijac se skinuo u mankini, upitan mu odlazak u Pariz

Slavni olimpijac se skinuo u mankini, upitan mu odlazak u Pariz
Foto: N.N. | Slavni olimpijac se skinuo u mankini, upitan mu odlazak u Pariz

Australijski jahač i zvijezda konjičkog sporta, Šejn Ros (50) šokirao je izborom odjeće na jednom takmičenju u Australiji.

Osvajač tri olimpijske medalje svojim potezom doveo u pitanje svoj odlazak na Olimpijske igre u Parizu. 

Naime, Ros jje nosio oskudan kostim, tačnije nosio je mankini (kontroverzni jednodjelni kostim kojeg je proslavio karizmatični Borat). Odmah su uslijedile žalbe u vezi njegove raskošne odjeće. „Equestrian Australia“ je iskazao zabrinutost i tak će se baviti ovim problemom. Pitanje je hoće li proći sa novčanom kaznom ili suspenzijom, koja bi ga udaljila od Pariza.  

"Ako je moj kostim nekoga uvrijedio, iskreno mi je žao jer mi to nikada nije bila namjera", bila je prva reakcija osvajača srebrene medalje u Pekingu i Riju, te bronzanog iz Rija. 

"Potencijalno to niko nije radio na konju, ali eto. Mislim da sam dobra osoba i radim mnogo za sport , i za ljude u različitim situacijama. Ne osjećam se kao da sam učinio nešto posebno loše“.

Izvršni direktor Equestrian Australia Deren Gocčr, koji je potvrdio da je uložena žalba na njegov izbor odjeće,. U saopštenju se navodi da Rouz nije suspendovan, ali da je povučen iz takmičenja.

Inače, ovaj događaj uključuje jahače koji se oblače u kostime dok se takmiče. Rouz je tog dana nosio tri različita kostima: odijelo gorile, odijelo za pivo Duffman i mankini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije