Ostali sportovi

Slovenci pokorili Tur de Frans: Pogačar prvi, Roglič drugi

Slovenci pokorili Tur de Frans: Pogačar prvi, Roglič drugi
Foto: Tanjug/AP | Slovenci pokorili Tur de Frans: Pogačar prvi, Roglič drugi

Mladi slovenački biciklista Tadej Pogačar danas je, u pretposljednjoj etapi Tur de Fransa, voženoj pojedinačno na hronometar, preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i "preoteo" žutu majicu zemljaku Primožu Rogliču.

Pošto se sutra vozi "paradna" etapa, koja se završava tradicionalnim sprintom na Jelisejskim poljima u Parizu, Pogačar, koji će u ponedjeljak napuniti 22 godine, gotovo sigurno će biti pobjednik najveće biciklističke trke na svijetu.

Duel dvojice prvoplasiranih u pretposljednjoj etapi, voženoj indivudualno na hronometar u dužini od 36,2 kilometra, donio je veliku sportski dramu.

Roglič, koji je još od prve nedjelje Tura nosio žutu majicu, imao je 57 sekundi prednosti, ali je mladi Pogačar fantastičnom vožnjom pobijedio na hronometar, sa minut i 56 sekundi pred Rogličem, koji je ukupno imao peto vrijeme.

Pred sutrašnju "paradnu" etapu, koja će biti završena tradicionalnim sprintom na Jelisejskim poljima u Parizu, Pogačar ima prednost od 59 sekundi ispred Rogliča i samo bi neke krajnje nepredviđene okolnosti mogle da ga spriječe da zabilježi fenomenalan trijumf.

Pogačar vozi za ekipu UAE tim Emirati, dok je Roglič član holandskog Džambo Vizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije