Ostali sportovi

Sokočanka Milica Radović: Odbojka je moj život

Sokočanka Milica Radović: Odbojka je moj život
Foto: Screenshot Facebook | Sokočanka Milica Radović: Odbojka je moj život

Odbojka je moj život, izabrala sam taj put i ne kajem se. Da li sam mogla više da postignem, možda i jesam, a možda i nisam, da je trebalo, bilo bi, ovako je počela svoju priču za "Nezavisne" Milica Radović (28), odbojkašica iz Sokoca koja već godinama sa velikim uspjehom nastupa van granica BiH, a trenutno igra u Belgiji za ekipu Saturnus.

Kao vrlo mlada i talentovana napustila je rodni Sokolac još prije 14 godina. Prva stanica bio joj je Beograd i ekipa Radničkog, gdje je ostala pet godina i gdje je naučila skoro sve o odbojci. 

"Tu sam ujedno nastavila školovanje i ostala pet godina, igrajući za sve selekcije, od kadetske do seniorske. Taj period u Radničkom je najznačajniji u mojoj karijeri, tehnika i sve naučeno tada su kroz godine igranja samo nadograđivani, da bih danas bila odbojkašica kakva jesam", naglašava Radovićeva, dok odmara i trenira u Sokocu.

Nakon Radničkog odbojkaški put nastavila je u Jedinstvu iz Užica, zatim u Grčkoj (Panaksiakos), Francuskoj (Merignak), da bi onda uslijedio povratak na bh. parkete, po jedna sezona u Kuli iz Gradačca i Jedinstvu iz Brčkog.

"Nakon jedne od najuspješnijih sezona u mojoj karijeri, iz Brčkog sam otišla da igram u belgijski Saturnus, čiji sam član četvrtu sezonu uzastopno. U Brčkom sam osvojila trostruku krunu uz istorijski nastup u Ligi šampiona", ističe Sokočanka sa belgijskom adresom i dodaje:

"Izdvojila bih i sezonu 2018/2019. kao jednu od uspješnijih individualnih sezona. Igrala sam finale Kupa, osvojila drugo mjesto, a kao krunu jedne takve sezone dobila sam nagradu MVP finala."

Napominje da je zadovoljna postignutim u karijeri, s tim da još ima želju za dokazivanjem, usavršavanjem i da što duže igra na vrhunskom nivou, a priznaje da ima i neostvarenih želja.

"Neka neostvarena želja zasad koju planiram da ispunim u narednim godinama je neka egzotična destinacija, možda Peru ili Indonezija, nikad se ne zna. Život kojim živim je ispunjen, krasi ga mnogo drugarstava na koje sam jako ponosna", rekla je ambiciozna Milica.

Za kraj je poručila kako joj je ova pauza izazvana pandemijom virusa korona dobro došla kako bi što više vremena provela sa svojim najbližima.

"Ono što meni teško, najteže pada je razdvojenost od porodice. Kuća je kuća i kod kuće je najljepše. Zasigurno mi je prijala ova pauza i vrijeme provedeno sa porodicom usljed pandemije virusa korona. Sada energično iščekujem početak nove sezone u Belgiji", zaključila je vrhunska bh. internacionalka, koja, zanimljivo, nikada nije nastupala za bh. reprezentaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije