Ostali sportovi

Sonja Milanović za "Nezavisne": Odbojci nisam dala ni 50 odsto

Sonja Milanović za "Nezavisne": Odbojci nisam dala ni 50 odsto
Foto: Ilustracija | Sonja Milanović za "Nezavisne": Odbojci nisam dala ni 50 odsto

Banjaluka volej u finišu sezone, u kojoj će pokušati da skine s trona ekipu Bimal Jedinstva, nenadano je ove zime dobio veliko pojačanje. U mini-ligi za prvaka BiH Banjalučanke će biti jače za sjajnu Sonju Milanović (27), odbojkašicu sa zapaženom internacionalnom karijerom, koja je odmor u Banjaluci iskoristila da se priključi ekipi do kraja sezone.

Korektorka iz Mrkonjić Grada, koja je u karijeri nastupala u SAD, Turskoj, Srbiji, Italiji, Indoneziji i na Filipinima te u brčanskom Jedinstvu, u posljednje vrijeme odlučila je da se malo odmori od odbojke, ali ne zadugo, s obzirom na to da joj se svidio način rada u banjalučkom kolektivu.

U razgovoru za "Nezavisne" govorila je o karijeri, povratku u bh. odbojku, kao i ambicijama koje su uvijek visoke.

"Kada sam između sezona i kada sam u BiH, vrijeme provodim u Banjaluci. Posljednju sezonu završila sam na Filipinima, kako sam imala nekoliko povreda u nizu koje su me sprečavale da dajem svoj maksimu, htjela sam da odmorim tijelo, zaliječim sve kako treba i posvetim se određenim privatnim stvarima. Odučila sam da napravim pauzu od godinu dana. Kako sam u tom periodu boravila u Banjaluci, posjećivala sam utakmice Bl voleja te sam odlučila da se aktiviram ponovo", ističe Milanovićeva.

Sviđa joj se koncept i sistem rada banjalučkog kluba i kaže da je u ovom trenutku ovo najbolje rješenje da se vrati u nekadašnju formu.

"BL volej je pokazao u posljednjoj, a pogotovo u ovoj sezoni da je ekipa koja je vrijedna pažnje i poštovanja. Kako napornim radom, tako i samom organizacijom u klubu, definitivno treba svi da obrate pažnju na ovaj klub, kako ekipe u ligi tako i publika i mediji. Ono što mi se najviše svidjelo jeste konekcija među igračicama. Možda pojedinačnim kvalitetom ne mogu da kažu da su u ovom trenutku bolje od Jedinstva, ali njihovo zajedništvo i borbenost mogu da budu odlučujuća prevaga", poručuje ova vrsna sportistkinja i dodaje:

"Sve to gledajući, mislim da bi u najmanju ruku završnica lige mogla da bude nikad zanimljivija, da ne preuveličavamo i najavljujemo neke senzacije."

Iako je imala veliku želju da nastupi u MEVZA ligi, još nije zaigrala na zvaničnim utakmicama, a vjeruje kako će biti spremna za početak mini-lige. Kako ističe, zadovoljna je dosadašnjom karijerom, posebno su joj ostali upečatljivi nastupi u Italiji, Indoneziji i na Filipinima. Ipak, vjeruje kako još nije sve dala odbojci te da su pred njom novi veliki izazovi.

"Iskreno mislim da nisam dala odbojci ni 50 odsto koliko mogu. Željna sam dokazivanja i igranja u najjačim evropskim ligama, ali vidjećemo šta vrijeme nosi. Tako da, ako mene pita, ovo definitivno nije povratak kući, ovo je samo bilo jedno duže zadržavanje kod kuće", kazala je Milanovićeva.

Ugledajmo se na Turke

Za poboljšanje stanja u bh. odbojci predlaže turski model.

"U BiH imamo izuzetne talente, vrijednu djecu, dobre i perspektivne trenere. Uzimajući to sve u obzir, liga bi po kvalitetu mogla biti približna, ako ne Srbiji, onda, Sloveniji ili Hrvatskoj. Uopšte ne 'iskorištavamo' Srbiju ili Sloveniju na taj način da učimo od ljudi koji rade fantastičan posao. Ako pogledate turski savez, prije 20 godina su počeli sa dovođenjem italijanskih stručnjaka, od kojih su učili turski treneri i sada svi vidimo gdje je Turska na odbojkaškoj mapi. To se isto može primijeniti kod nas, sa dovođenjem stručnjaka iz Srbije", zaključila je Milanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije