Ostali sportovi

Sonja Vujnić: Rezultati će se nizati s vremenom

Sonja Vujnić: Rezultati će se nizati s vremenom
Foto: N.N. | Sonja Vujnić: Rezultati će se nizati s vremenom

​Odbojkašice Banjaluka voleja nije mazio žrijeb na startu srednjeevropske MEVZA lige. Nakon slobodnog vikenda pred Banjalučankama je treće uzastopno gostovanje, ovaj put kod trenutnog lidera ekipe Calcik Kamnika.

U prva dva kola izabranice trenera Radmile Marković upisale su dva poraza (Bimal Jedinstvo i Kaštel), s tim da na svom kontu imaju jedan bod nakon što su osvojile dva seta protiv ekipe Kaštela (2:3). U taboru banjalučkih "studentica" uživaju u činjenici da ove sezone nastupaju u regionalnom takmičenju, ali i CEV kupu.

"Ovo je zaista veliki izazov i iskorak za nas jer Banjaluka prvi put izlazi na evropsku scenu, pa samim tim nemamo nametnut rezultatski pritisak. Naporno treniramo od početka priprema i treneri se trude da izvuku naš maksimum. U MEVZI trenutno imamo osvojen bod, imamo sjajnu atmosferu u svlačionici, nove djevojke su se dobro uklopile i vjerujem da ove godine možemo da napravimo i neko iznenađenje", kaže Sonja Vujnić, ove sezone jedna od najvažnijih karika u timu.

Sjajnu korektorku Banjalučanki raduje što će njen tim ove sezone imati veliki broj kvalitetnih utakmica protiv najboljih ekipa iz regiona.

"U MEVZI poznajemo samo ekipu Bimal Jedinstva. Naša očekivanja su realna, ne ciljamo vrh tabele. Na nama je da damo sve od sebe i da svaki put ostavimo srce na terenu, a rezultati će se nizati s vremenom. Raduje nas veliki broj kvalitetnih utakmica i to je jedini način da podignemo nivo naše igre", ističe 23-godišnja prvotimka Banjaluka voleja i dodaje:

"Što se tiče domaćeg prvenstva, ciljevi su nam finale Kupa RS, što smo već ispunile, zatim finale Kupa BiH i sama završnica u borbi za prvaka BiH".

Nakon bh. derbija i gostovanja u Hrvatskoj, za vikend ekipu Banjaluka voleja čeka gostovanje u Sloveniji kod Calcika, koji nakon tri kola ima maksimalan učinak. Utakmica se igra u subotu, s početkom od 17 sati.

"To je samo još jedna u nizu teških utakmica. Radi se o jednoj od najboljih ekipa u ligi i radujemo se novim izazovima u MEVZI. Ono što mogu obećati jeste da ćemo i ovaj put ostaviti srce na terenu", zaključila je Vujnićeva.

Nakon tri kola i s utakmicom manje Banjaluka volej zauzima sedmo mjesto na tabeli sa jednim bodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije