Ostali sportovi

Sonja Vujnić, korektorka UOK Banjaluka volej: Uželele smo se odbojke

Sonja Vujnić, korektorka UOK Banjaluka volej: Uželele smo se odbojke
Foto: N.N. | Sonja Vujnić, korektorka UOK Banjaluka volej: Uželele smo se odbojke

Zbog situacije sa virusom korona, odbojkašice UOK Banjaluka volej nešto kasnije su počele sa pripremama za nadolazeću sezonu.

Banjalučanke su se sredinom mjeseca okupile u Banjaluci, gdje će i obaviti najveći dio priprema, a ciljevi su isti kao i prethodnih sezone - borba za trofeje. 

Trener Radmila Marković na raspolaganju će imati uglavnom isti roster kao i prošle sezone, uz nekoliko izmjena, a on je garant da će banjalučki premijerligaš uz Bimal Jedinstvo biti najozbiljniji kandidat za šampionsku titulu. U toj borbi i naredne sezone pomoći će im jedna od najboljih igračica Sonja Vujnić, sjajna korektorka i reprezentativka BiH.

"Duga pauza je iza nas, ono što je sigurno jeste da smo se uželele odbojke, takmičenja, putovanja, a najviše druženja. Polako ulazimo u formu i treniramo dva puta dnevno. Plan je da budemo u Banjaluci sve vreme, osim turnira i prijateljskih utakmica u sklopu priprema za narednu sezonu", kaže korektorka Banjaluka voleja. 

Najbolja sportistkinja Banjaluke za 2019. godinu žali što je bh. klubovima onemogućeno da se i naredne sezone dokazuju na međunarodnoj scenu. U Odbojkaškom savezu BiH nisu imali sluha za klubove, pa su zbog međusobnih nesuglasica unutar Saveza odlučili prvo da zabrane klubovima igranje regionalne MEVZA lige, a zatim su otišli korak dalje neprijavljivanjem klubova za CEV takmičenja. 

"Ove godine igramo samo bh. takmičenja, što je hendikep, jer bi evropska takmičenja zajedno sa regionalnom ligom bila veliki iskorak naših klubova i jači motiv za trud i rad, pogotovo jer smo pokazale da možemo pristojno da se nosimo sa najboljim ekipama iz regiona", ističe Vujnićeva. 

U Banjaluci su teško primili vijesti o neigranju evropskih takmičenja te su od svih klubovi bili najglasniji u toj borbi. Tražili su ostavke čelnika Odbojkaškog saveza Republike Srpske, čak su pisali i CEV-u naglasivši da je klubovima zadat žestok udarac.

Podsjetimo, Banjaluka volej je prošle sezone ostvario tri pobjede u srednjeevropskoj ligi, dok je igrao i šesnaestinu finala CEV kupa. Naša sagovornica za kraj poručuje da treba da nastave s radom i pripremaju se za domaća takmičenja, u kojima će imati najveće ambicije. 

"Što se tiče ekipe, kostur je isti uz nekoliko izmena, što smatram kao našu prednost, a ono što nam preostaje jeste da vredno radimo i ispunimo očekivanja, a to su finala kupova RS i BiH, kao i sama završnica borbe za prvaka", zaključila je Sonja Vujnić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije