Ostali sportovi

Sonja Vujnić, sjajna odbojkašica: Majčinstvo je najlepša stvar

Sonja Vujnić, sjajna odbojkašica: Majčinstvo je najlepša stvar
Foto: N.N. | Sonja Vujnić, sjajna odbojkašica: Majčinstvo je najlepsa stvar

Odbojkašice Banjaluke volej ove sedmice počele su pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

Nakon prvog dijela sezone Banjalučanke zauzimaju treće mjesto na tabeli, a cilj u nastavku sezone kao i prošlih sezona biće da ostanu u igri za trofej kako u prvenstvu, tako i u Kupu BiH.

Povrede, te finansijske poteškoće s kojima se susreće skoro svaki klub, spriječile su ekipu Banjaluke volej da možda ostvari bolje rezultate u domaćem prvenstvu. Situacija kada je u pitanju igrački kadar bi trebala biti povoljnija, a najveće pojačanje trebala bi biti Sonja Vujnić. Naime, krajem prošle godine, jedna od najboljih banjalučkih odbojkašica se vratila na teren poslije skoro godinu dana pauze. Ipak, tek u nastavku sezone se može očekivati da Vujnićeva dosegne formu u kakvoj je bila ranijih sezona, a koja joj je osigurala i poziv u reprezentaciju BiH.

“Što se tiče prvog dela sezone imali smo velikih problema sa povredama koje su nas koštale nekih poraza. Takođe, finansijska situacija u klubu nije dobra i postoje dugovanja, ali uprava se maksimalno trudi da nam obezbedi potrebne uslove i jako je teško izboriti se sa tim problemom u Banjaluci”, kaže sjajna korektorka Banjaluke volej.

Iako trenutno bodovno zaostaju za Bimal Jedinstvom i Gackom, višegodišnja prvotimka Banjalučanki vjeruje kako će njena ekipa u nastavku sezone pokazati pravo lice.

“Ciljevi kluba su uvek najviši. Bez obzira što argumenti ne govore nama u prilog, smatramo da možemo da se ukljućimo u borbu za jedan od trofeja do kraja sezone”, poručuje Sonja.

Najbolja sportistkinja Banjaluke za 2019. godinu propustila je prošlu godinu, a razlog je bio najbolji mogući. Pandemijsku 2021. godinu pamtiće kao najsretniju obzirom da je po prvi put postala ponosna majka. Sjajna odbojkašica na svijet je donijela bliznakinje Danicu i Dunju. Uprkos svemu i mnogo većim obavezama, odlučila je da još uvijek ostane aktivna u sportu.

“Ja sam se priključila treninzima početkom novembra, posle 11 meseci pauze. Majčinstvo je najlepsa stvar koja može zeni da se dogodi. Presrećna sam što imam male bliznakinje. Naravno da je teško i da ima dosta više obaveza, ali uz dobru organizaciju i pomož porodice uspevam sve da stignem”, zaključila je 26-godišnja Sonja Vujnić.

Nastavak sezone u Premijer ligi zakazan je za 29. Januar, a Banjaluka volej na startu igra protiv ekipe Igmana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije