Ostali sportovi

Spektakl u 'Boriku' i istorijska pobjeda Banjalučanki u CEV kupu

Spektakl u 'Boriku' i istorijska pobjeda Banjalučanki u CEV kupu
Foto: Velibor Tripić | Spektakl u 'Boriku' i istorijska pobjeda Banjalučanki u CEV kupu

U prvoj utakmici šesnaestine finala CEV kup odbojkašice Banjaluke volej savladale su večeras u „Boriku“ ekipu Bimal Jedinstva sa 3:2 i tako ostvarile veliku i istorijsku pobjedu u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Bio je to još jedan sjajan meč koje su odigrale dvije najbolje bh. ekipe koje su publici priredili još jedan spektakl, drugi u svega nekoliko dana kada su Brčanke slavile sa 3:2 (MEVZA liga). Ovaj put u debitantskom nastupu domaće odbojkašice su imale više koncentracije.

Prvi set donio je prvu dramu. Brčanke su imale 23:20, ali domaće nisu odustajale, te uspjele doći preokreta nakon što su iskoristile šestu set loptu slavivši sa 30:28. U drugom aktuelne bh. prvakinje dolaze do preokreta. Kod rezultata 14:10 za domaće prave nevjerovatnu seriju od 14:0 i dolaze do poravnanja rezultata (25:15).

U trećem setu ponovo se dugo igrao poen za poen, a onda sredinom izabranice Smaila Pezerovića uspjevaju da uvežu nekoliko poena, ali pulenke Radmila Marković se nisu predavale, tako da je finiš donio novi triler u Boriku koji je na kraju ipak pripao iskusnijim gošćama (26:24).

Vodstvo gošći nije uzdrmalo ekipu Banjaluke koja je u četvrtom setu odigrala kao u transu i uvela meč u peti set (25:15). U odlučujućem setu Brčanke su imale veliku prednost na početku, ali su Banjalučanke onda odigrale sa nevjerovatnom željom za pobjedom, te su na kraju nagrađene za borbenost i htjenje. Na kraju je bilo 15:11 što bio je znak za veliko slavlje banjalučkih odbojkašica.

U redovima Banjalučanki istakle su se Milica Šorak, Sonja Vujnić i Jovana Kovačević, dok su se kod gošći izdvojile Anđelka Radišković, Ana Gajić i Elena Babić. 

Revanš je na programu 18. decembra u Brčkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije