Ostali sportovi

Srbija porazila Bugarsku u Banjaluci

Srbija porazila Bugarsku u Banjaluci
Foto: N.N. | Srbija porazila Bugarsku u Banjaluci

Odbojkašice Srbije sa 3:0 (25:20, 25:19, 25:13), pobijedile su danas reprezentaciju Bugarske u prijateljskoj utakmici u Banjaluci na oduševljenje više od 2.000 ljudi u dvorani "Borik", te uz prisustvo brojnih poznatih ličnosti.

Utakmica, koja je odigrana u sklopu priprema obje selekcije za Svjetsko prvenstvo koje će 29. septembra početi u Japanu, privukla je veliku pažnju navijača koji su svaki dobar potez Tijane Bošković, Brankice Mihajlović, Maje Ognjenović... nagradili aplauzom.

Meč je počeo minutom ćutanja za preminulu boksersku legendu Marijana Beneša a na tribina su bila poznata lica iz sportskog, političkog i javnog života poput nekadašnjih srpskih odbojkaša i košarkaša Ivana Miljkovića i Milana Gurovića te nekada zlatnog vaterpoliste Srbije a sada ministra za sport u Vladi Srbije Vanje Udovičića. Srpske odbojkašice su bodrile i premijerka Srbije Ana Brnabić, premijerka RS Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS Jasmina Davidović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predsjednici Odbojkaških saveza Srbije i RS Zoran Gajić i Milutin Popović....

"Iako je u pitanju prijateljski meč, ovo je za sve nas dosta bitna utakmica sa nekog emocionalnog aspekta. Osim toga ovo je odlična provera pred Svetsko prvenstvo a što se ciljeva tiče, pa oni su uvijek najviši", kazao je Miljković koji je potpredsjednik OS Srbije.

Odbojkašice Srbije i Bugarske su u četvrtak uveče odigrale utakmicu zatvorenog tipa, a slavila je Srbija sa 3:2 (25:22, 25:17, 23:25, 23:25, 16:14).

Pred utakmicu u Banjaluci Milorad Dodik, predsjednik RS, organizovao je prijem za reprezentacije Srbije i Bugarske, te istakao da narod u Srpskoj ima samo jednu reprezentaciju u sportu, a to je reprezentacija Srbije.

Dodik im je poželio uspjeh, te da što duže ostane na vrhunskom nivou kako bi ponovo obradovale ovdašnje ljude. Rekao je da gaji posebnu ljubav prema sportskim i odbojkaškim uspjesima Srbije, navodeći da je dolazak reprezentativki u Banjaluku za ovdašnji narod veliki praznik, te je zahvalio OS Srbije što je odlučio da se reprezentativci pripremaju i odigravaju mečeve u RS.

"Želim vam ugodan boravak u RS i da iz Banjaluke ponesete najljepše uspomene", poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije