Ostali sportovi

Srđan Tomić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu

Srđan Tomić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu
Foto: Srna | Srđan Tomić osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu

ZVORNIK - Član Boksersksog kluba "Obilić" iz Zvornika Srđan Tomić osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u boksu za juniore, saopšteno je danas iz ovog kluba.

U kategoriji više od 80 kilograma, nakon uspjeha u osmini finala nad predstavnikom Hrvatske Šimetom Čerinom, reprezentativac Srbije je u četvrtfinalnom meču ostvario laku pobjedu nad predstavnikom Ukrajine.

Tomića je u polufinalu savladao izraelski bokser Ariel Prilutski.

Na Evropskom prvenstvu, koje se održava u italijanskom gradu Montesilvanu, osim Tomića, učestvuju juniori Bokserskog kluba "Obilić" Anastasija Bošković u kategoriji do 66 kilograma i Srđan Teofilović do 80 kilograma, koji su u četvrtfinalnim mečevima zaustavljeni na korak do medalje.

Rumunka Amalia Maria Nita, aktuelna evropska prvakinja, pobijedila je Boškovićevu na poene, dok je Italijan Kristian Sarsili savladao Teofilovića sudijskim prekidom u prvoj rundi, poslije drugog brojanja.

Trener i osnivač Bokserskog kluba "Obilić" Mirko Ždralo rekao je da bokseri ovog kluba nastavljaju kontinuitet osvajanja velikih medalja.

"Ovo je ukupno šesta evropska medalja za naš klub u prethodne tri godine. Evropsko prvenstvo za juniore u Italiji će svakako biti jedno značajno iskustvo za njih i vjerujemo putokaz kako da u budućnosti rade još bolje za više ciljeve", istakao je Ždralo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije