Ostali sportovi

Srpska odbojkašica kažnjena zbog rasizma tokom utakmice

Srpska odbojkašica kažnjena zbog rasizma tokom utakmice
Foto: Screenshot | Srpska odbojkašica kažnjena zbog rasizma tokom utakmice
N.N.

Libero srpske odbojkaške reprezentacije Sanja Đurđević kažnjena je sa dvije utakmice suspenzije zbog nepromišljenog gesta na meču između Srbije i Tajlanda u okviru Lige nacija.

Srpska odbojkašica je pokazala "kose oči" što je okarakterisano kao rasistička poruka, iako je Đurđevićeva imala drugačije objašnjenje.

"Svesna sam greške i odmah nakon meča izvinila sam se celoj ekipi Tajlanda. Želela sam da se obratim svojim saigračicama porukom 'Sad ćemo početi da igramo odbranu poput njih'. Nisam htela da iskažem nepoštovanje ni prema kome. Naravno, to je bio nesrećan i ne previše pametan gest sa moje strane. Želim još jednom da se izvinim svim ljudima širom sveta koji su uvređeni zbog ovoga. Veliko hvala timu Tajlanda na razumevanju", napisala je Sanja.

FIVB nije uvažio ovo izvinjenje i opravdanje, smatrajući da je Srpkinja napravila potez kojim je uvredila reprezentativke Tajlanda na rasnoj osnovi. Sanja je več propustila meč protiv Belgije, a neće biti na raspolaganju Aleksandru Vladisavljevu ni za duel protiv Kanade, koji je na programu 12. juna.

Pored libera srpskog tima kažnjen je i Odbojkaški savez Srbije, koji će morati da plati 20.000 švajcarskih franaka, pišu Novosti.rs.

Cijela svota biće uplaćena u Fond namijenjen za borbu protiv diskriminacije bilo koje vrste.

Ova presuda FIVB je već konačna pošto nije dozvoljena žalba.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije