Ostali sportovi

Srpska odbojkašica protjerana iz Rusije

Srpska odbojkašica protjerana iz Rusije
Foto: Facebook | Srpska odbojkašica protjerana iz Rusije

Trofejna odbojkašica Slađana Erić (35) protjerana je iz Rusije, jer joj njen klub Proton-Saratov nije obnovio njenu vizu na vrijeme.

To piše ruski list "Komsomolskaja pravda", a prenose beogradske novosti.rs.

Nekadašnja reprezentativka Srbije je decembra prošle godine potpisala ugovor sa saratovskim klubom do kraja sezone. Iskusna blokerka angažovana je kako bi klubu pomogla u borbi za opstanak.

Ruski list ističe da je Erićeva neprijatnosti doživjela zbog "neprofesionalnog ponašanja njenog kluba", kao i da je posljednji meč odigrala 20. januara.

"Klub nije sredio dokumenta ove sportistkinje na vrijeme, kako se to čini kada je riječ o strancima. I pri letu u Čeljabinsk preko Moskve, Slađanu su zadržali prilikom provjere dokumenata na aerodromu 'Šerementjevo'... Rezultat svega da je poslije tri dana rješenjem suda deportovana iz Rusije, kao osobu koja je prekršila migracione propise", navodi ruski list.

List piše da je Erićeva nedostupna za komentar, dok iz kluba nisu htjeli da govore o slučaju tvrdeći da će Slađana da se vrati u klub.

I "Novosti" su pokušale da stupe u kontakt sa nekadašnjom igračicom Crvene zvezde, Vizure i brojnih evropskih klubova, ali nije odgovarala na pozive i poruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije