Ostali sportovi

Srpske heroine nisu izdržale – Italija šampion Evrope

Srpske heroine nisu izdržale – Italija šampion Evrope
Foto: Tanjug | Srpske heroine nisu izdržale – Italija šampion Evrope

Odbojkašice Srbije nisu uspjele da odbrane tron, pošto su u finalu Evropskog prvenstva izgubile od selekcije Italije – 3:1 (26:28, 25:22, 25:19, 25:).

Tako blizu, a tako daleko... Došlo je 20.565 gledalaca da podrži srpske heroine u pohodu na treću uzastopnu titulu šampiona "starog kontinenta", ali nije vrijedilo.

Iako je krenulo dobro, umor je stigao izabranice Zorana Terzića, a Italija je, mora se priznati, apsolutno zasluženo osvojila trofej.

Nije bilo lako ni jednima ni drugima da počnu meč pred više od 20.000 ljudi u Areni. Nervoza je činila svoje, pa se nijedna ekipa nije pretjerano odlepljivala u rezultatskom smislu, prenosi B92.

Igralo se praktično cijeli set poen za poen, sve do završnice kada je Srbija greškom Paole Egonu stigla do dva poena razlike.

Izjednačile su Italijanke na 24:24, ali na krilima krcate Arena Srbija je preko Tijane Bošković stigla do osvajanja prvog seta.

U drugom je Italija konstantno vodila sa dva ili tri poena razlike, ali se Srbija vratila sredinom seta i u finišu ponovo došla do 22:20.

Međutim, tada su djevojke iz Srbije stale i dozvolile rivalkama da osvoje pet vezanih poena kojima su Italijanke izjednačile na 1:1.

To je bio prelomni momenat na utakmici, iako su Srpkinje odlično startovale u trećem setu i vodile sa 7:3 i 10:6.

Tada se desio novi pad, ovog puta strmoglavi, jer je u potpunosti stao napad po krajevima, a Italijanke su podigle zid na mreži i osvojile mnogo poena iz bloka.

Ekspresno je Italija stigla do izjednačenja, a onda i do velikog preokreta dok su devojke iz Srbije nijemo posmatrale dešavanja na terenu.

Ništa nisu promijenile ni u završnici seta, ali što je najgore, ni u četvrtom setu gdje se igra Srbije u potpunosti raspala.

Italija je iz poena u poen dominirala u napadima, igri u polju, nevjerovatnim odbranama, a gotovo po pravilu je sve to na kraju "začinila" Paola Egonu, najbolja igračica ovog meča.

Potpuno se raspucala u četvrtom setu i sama dotukla Srbiju, te donijela evropsku titulu Italiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije