Ostali sportovi

Srpski strijelci upucali zlato na turniru u Hrvatskoj

Srpski strijelci upucali zlato na turniru u Hrvatskoj
Foto: Streljački savez Srbije | Srpski strijelci upucali zlato na turniru u Hrvatskoj

Srpski miks vazdušnom puškom Sanja Vukašinović/Milutin Stefanović osvojio je zlatnu medalju prvog dana turnira "Trofej Salone" u Solinu kraj Splita.

Takmičenje je održano po novim pravilima, po kojima će biti održana nadmetanja na Olimpijskim igrama, saopštio je Streljački savez Srbije.

U kvalifikacijama svaki strijelac je pucao po 30 dijabola. Srpski par je bio ubjedljivo prvi sa 618,5 krugova.

Poslije kvalifikacija osam najboljih ulazi u polufinale. Vukašinovićeva i Stefanović su u polufinalu zauzeli drugo mjesto i plasirali se u meč za zlatnu medalju.

U mečevima za medalje poslije svakog hica se sabiraju rezultati. Bolji par dobija dva boda, a ukoliko je neriješeno svakom ide po poen i tako dok neko ne skupi 16 poena.

Rivali naših strijelaca u finalu su bili hrvatski reprezentativci Petar Gorša i Snježana Pejčić. U finalu su timovi vodili izuzetno neizvjesnu borbu. Ekipe su se smenjivale u vođstvu i na kraju je Srbija slavila sa 16:14.

Bronzu su osvojili Borna Petanjek i Valentina Gustin (Hrvatska).

U subotu će biti održana takmičenja za "Trofej Salone" u pojedinačnoj konkurenciji, a trodnevni turnir u Solinu završava se u nedjelju. Posljednjeg dana strijelci će se, takođe, nadmetati u pojedinačnim disciplinama, u okviru "Salona opena".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije