Ostali sportovi

Šta su slavni sportisti uradili s prvim velikim platama?

Šta su slavni sportisti uradili s prvim velikim platama?
Foto: Ilustracija | Šta su slavni sportisti uradili s prvim velikim platama?

Mnogi fudbaleri do prvih plata nisu imali veliki novac na raspolaganju pa je zanimljivo to šta su oni kupili kada su prvi put zaradili poveće sume.

Neki su kupovali "male" stvari svojim bližnjima, dok su se drugi upuštali u biznise i trošili mnogo veće novce, otkriva "As".

Legenda Barselone Ćavi je svojoj majci kupio toster, dok je košarkaš Dalas Maveriksa Harison Barns kupio krevet.

"Još od djetinjstva sam želio sebi da kupim jedan dobar krevet", objasnio je svoju odluku Barns prilikom jednog intervjua.

Fudbaler Pari Sen Žermena, nekada i Napolija, Edinson Kavani se upustio u ozbiljnije "vode". Naime, on je kupio imanje od 1.367 hektara u svom rodnom Urugvaju.

Košarkaš Vašington Vizardsa Keli Ubre je nedavno otkrio sve teškobe kroz koje je morao da prođe u svom djetinjstvu, a nekada je bio primoran da spava u kolima. On je, čim je zaradio ozbiljniji novac, kupio svojoj porodici ogromnu kuću – baš kao i zvijezda Golden Stejta Stef Kari.

Arda Turan je svoju prvu kupovinu takođe posvetio porodici, ali nije bio toliko praktičan. On je svom ocu kupio jednu benzinsku pumpu u Istanbulu.

Opšte je poznato koliko bokser Flojd Mejveder voli da troši svoj novac, a tako je bilo i od početka njegove karijere. On je sebi obezbijedio vilu vrijednu 8,3 miliona dolara u Las Vegasu.

Dijego Godin se udružio sa sunarodnikom Dijegom Luganom i otkupio kompaniju za proizvodnju cementa, dok je njegov veliki rival iz Real Madrida Geret Bejl investirao u sportski bar u Velsu.

Kristijano Ronaldo je svoju prvu veću platu dao majci i naveo da je to uradio "kako ona ne bi morala da radi više nijedan dan u životu".

Šekil O'Nil se u kasnijem dijelu karijere posvetio investiranju u razne biznise, ali je na početku ipak više volio da troši, te je kupio tri luksuzna automobila, kuću svojoj majci i nekoliko skupocjenih bižuterija.

Zanimljivu kupovinu imao je Brazilac Kasemiro, trenutno fudbaler Real Madrida. On je od djetinjstva želio da sebi priušti izvjesni proizvod od mlijeka "Jakult". Pošto nije imao novca za to prije prve plate, čim ju je dobio riješio je da uživa u tom napitku.

Serhio Aguero nije trošio vrijeme kada je došao u bogati Mančester siti, te je riješio da sebi obezbijedi jedan luksuzni auto. Odlučio se za Lamborgini Aventadora.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije