Ostali sportovi

Stanišić: Balkanijada nova meta

Stanišić: Balkanijada nova meta
Foto: N.N. | Stanišić: Balkanijada nova meta

Želim i medalju na Balkanijadi, kaže Danilo Stanišić, član Džudo kluba Borac iz Banjaluke.

Mladi džudista se nakon šampionske titule do 90 kilograma u Republici Srpskoj okitio i krunom najboljeg u BiH, a naredna meta je Balkansko prvenstvo, koje je na programu 27. i 28. aprila u Crnoj Gori.

Osim nastupa na Balkanijadi, talentovani Banjalučanin je izvadio vizu za Evropski šampionat u Poljskoj u junu, a putovaće i na Svjetsko prvenstvo, koje će u septembru biti održano u Kazahstanu.

"Prezadovoljan sam osvajanjem prvog mjesta u BiH i još jednim velikim uspjehom koji je došao nakon osvajanja titule u RS. Ipak, nemam mnogo vremena za odmor, jer već 6. i 7. aprila slijedi odlazak u Teplice, gdje je na programu Evropski kup, koji će poslužiti kao dobra priprema za Prvenstvo Balkana", kaže Stanišić i dodaje da uprkos velikom trudu i zalaganju ove rezultate ne bi mogao da ostvari sam:

"Za još jedan sjajan rezultat dugujem veliku zahvalnost ocu Danku, treneru Mladenu Vukoviću, doktoru Aleksandru Jakovljeviću, kao i dekanu Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Borku Petroviću te direktoru Univerziteta za poslovne studije Radovanu Klincovu. Treniramo u sali UPS-a i svi nam uvijek izlaze u susret", rekao je Stanišić.

Njegov trener Mladen Vuković je dobro poznato ime u svijetu džudoa, a za svog pulena kaže da je pred njim blistava budućnost. Dodaje da će u narednom periodu nastaviti da rade punom parom i samin tim ni novi dobri rezultati neće izostati.

"Svi smo vjerovali u njega i još jednom je dokazao kakav je potencijal. Ispunili smo primarni cilj, a sada smo fokusirani na pripreme za Balkansko prvenstvo. Sve ćemo dati da u Crnoj Gori dođemo do odličja. Ako budemo radili kako treba, biće i medalja", kaže Vuković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije