Ostali sportovi

Stefani Krešić i Ilma Rahmanović bronzane u Portugalu

Stefani Krešić i Ilma Rahmanović bronzane u Portugalu
Foto: Ustupljena fotografija | Stefani Krešić i Ilma Rahmanović bronzane u Portugalu

Stefani Krešić članica Karate kluba Do iz Tuzle i Ilma Rahmanović iz Karate klub Ilidža ostvarili su vrhunski rezultat za Bosnu i Hercegovinu na turniru WKF Karate 1 Serije A održanom u Portugalu.

Rahmanović je nastupila u kategoriji do 68 kilograma i osvojila bronzanu medalju. Savladala je predstavnice Italije, Engleske, te poražena od Francuskinje. U repasažnom dijelu Rahmanović je pobijedila karatistkinju Kosova i Grčke.

Na prestižnom takmičenju svjetskog ranga Krešić Stefani takmičila se kategoriji preko 68 kilograma i takođe bila bronzana. U borbi sa predstavnicom Švajcarske je remizirala, te zatim izgubila od takmičarke iz Turske, koja je povukla u repasaž gdje je slavila nad Španjolkom, Francuskinjom, te još jednom takmičarkom iz Španije.

Bh. boje branila je i Mirnesa Abdić koja je nastup u kategoriji preko 68 kilograma, te Tarik Salkić u katama. Na turniru je nastupilo preko 1.000 takmičara iz 96 država. Bh. tim predvodio je v.d. selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Anto Krešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije