Ostali sportovi

Stipe Miočić: Svi misle da će me Džon Džons razbiti

Stipe Miočić: Svi misle da će me Džon Džons razbiti
Foto: Twitter / Printscreen | Stipe Miočić: Svi misle da će me Džon Džons razbiti

​UFC teškaš Stipe Miočić izvan oktogona je već više od tri godine. Američki borac hrvatskih korijena je svoj posljednji meč imao u martu 2021. kada je nokautom u drugoj rundi izgubio protiv Frensisa Nganua.

Miočić već neko vrijeme čeka meč protiv Džona Džonsa, koji je ovih dana u objavi na društvenim mrežama otkrio kako je njihov okršaj predviđen za 9. novembar u "Madison Square Gardenu".

I privremeni prvak Tom Aspinal čeka svoju priliku boriti se za pravi pojas, ali prije toga mora odraditi borbu protiv Kurtisa Blejdesa.

Njihov meč je na programu na UFC 304 događaju, koji će se krajem mjeseca održati u Mančesteru, a predvodi je okršaj za naslov u velter kategoriji između prvaka Leona Edvardsa i Belala Muhamada.

"Ja želim borbu samo s jednim čovjekom, a to je Džon Džons" rekao je Stipe Miočić.

Potom je nastavio:

"Bilo je nekoliko prilika kad sam bio spreman boriti se protiv Aspinala, ali UFC mi je dao drugog protivnika. Nisam mogao ništa učiniti. Ne zadržavam kategoriju kao što svi misle, ali nije me ni briga."

Džons je naslov UFC prvaka teške kategorije trebao braniti krajem prošle godine protiv Miočića, ali je morao otkazati zbog povrede grudnog mišića. Stipe strpljivo čeka svoju priliku.

"Svi misle da će me razbiti, a ja volim ušutkati ljude. I njega je moguće pobijediti, a ja ću biti prvi koji će to učiniti" kazao je Stipe Miočić.

Amerikanac je podvukao:

"Mislim da mu ne odgovara moj stil borbe, ali ne mora biti tako, jer on radi mnogo dobrih stvari. Dobar je u distanci, udarcima nogom i borbi na parteru. A ja sam dobar kada se trebamo potući. Tehničar sam, ali mogu prihvatiti i otvorenu borbu. Mislim kako će pobjedi biti bliži onaj koji više bude radio ono što voli", rekao je Miočić, a prenosi "Večernji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije