Ostali sportovi

Stonoteniserke SPIN-a nove prvakinje BiH

Stonoteniserke SPIN-a nove prvakinje BiH
Foto: N.N. | Stonoteniserke SPIN-a nove prvakinje BiH

U dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu, proteklog vikenda održan je meč za prvaka Bosne i Herrcegovine u stonom tenisu u ženskoj konkurenciji.

Nakon veoma uzbudljivog duela za prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine, pobjedu rezultatom 4:2 nad ekipom Prijedora, odnijele su igračice Stonoteniskog kluba Spin 2012 iz Sarajeva. U ekipi novih prvakinja Bosne i Hercegovine u odlučujućem meču su nastupile Emina Hadžiahmetović, Džana Niogradlić, Enra Subašić i Ana Sladoje. Pobjedničku ekipu predvodila je trenerica Amela Mujezinović.

“Ovo je veliki dan za naš klub. Meč protiv ekipe Prijedora je bio uzbudljiv i neizvjestan do samog kraja. Čestitamo našim djevojkama i želimo im još puno titula. Zahvaljujemo se svim našim prijateljima koji su nas podržavali na putu ka osvojenoj tituli prvaka Bosne i Hercegovine. Sezona je bila naporna ali se na kraju sav trud isplatio i sretne smo zbog toga”, kazala je Amela Mujezinović, koja se nada da će stoni tenis u Sarajevu nakon ove nove šampionske titule dobiti na još većoj popularnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije