Ostali sportovi

Streljačkom klubu Sarajevo 29 titula državnog prvaka

Streljačkom klubu Sarajevo 29 titula državnog prvaka
Foto: Streljački klub Sarajevo | Streljačkom klubu Sarajevo 29 titula državnog prvaka

Uz učešće 17 klubova sa rekordnih 138 takmičara na strelištu Zetra u Sarajevu održano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u gađanju zračnim oružjem za seniorke i seniore.

Najuspješni je bio Streljački klub Sarajevo koji je odbranio sve četiri ekipne titule osvojene prošle godine. Pored osvojene 29 šampionske titule u diciplini zračna puška seniori, Streljački klub Sarajevo je odbranio titule kod seniorki puška, te kod seniorki i seniora u disciplini zračni pištolj.

Uz četiri ekipne titule prvaka BiH Sarajevo je osvojio i dvije pojedinačne titule za koje su zaslužni Farah Onešćuk i Nedžad Džanković.

U dsiciplini seniorke puška najuspješnija ekipa je bila Streljački klub Sarajevo u sastavu Farah Onešćuk, Aida Arnautović i Aja Basarić koja je sa 1873,9 krugova bila bolja od takmičarki Željezničara i Bratstva koje su imale 1857,5, odnosno 1789,9, krugova.

Pojedinačno najbolja je bila Farah Onešćuk (250 krugova), ispred Merime Mulahmetović (248,7) i Zakire Pušina (226,9). Seniori Sarajeva u gađanju puškom, u sastavu Nedžad Džanković, Nedžad Fazlija i Benjamin Fazlija, ostvarili su rezultat od 1846,8 krugova. Druga je bila ekipa Geofon (1825,7), ispred SK Visoko (1816,4). Pojedinačno prvo mjesto je osvojio Nedžad Džanković (247,2), pratio ga je Matej Rašić (245,8) i Žarko Lazić (224,0).

Takmičarke Sarajeva u disciplini zračni pištolj odbranile su titulu, u sastavu ekipe Hana Tahirović, Sabrina Drinjaković i Jelena Antonić, sa rezultatom za samo pet krugova više od takmičarki SK Visoko koje su imale 1589 krugova. Treće mjesto je pripalo SK TRB iz Bijeljine koji je pogodio samo četiri kruga manje.

U finalnom gađanju u pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila Sofija Rakić (SK TRB) koja 232,7 krugova. Pobijedila je Sumeju Ganić, a treća je bila Hana Tahirović.

Kod seniora zračnim pištoljem ekipa SK Sarajevo je uvjerljivo pobijedila sa pogođenih 1663. Za ekipu su nastupli Boris Filipovac, Husjen Kofrc i Emir Guso. Drugo mjesto osvojio je SK Visoko (1601), a treće Leotar iz Trebinja (1556).

Pojedinačno titulu je odbranio Nikola Jovičić sa 234,9 krugova, ispred Husejna Kofrca (231,2) i Predraga Rakića (212,2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije