Ostali sportovi

Sudija spasio borca nakon brutalnog nokauta

Sudija spasio borca nakon brutalnog nokauta
Foto: Screenshot/Twitter | Sudija spasio borca nakon brutalnog nokauta

Hitra reakcija sudije tokom okršaja MMA boraca u Singapuru pozdravljena je od strane navijača pošto je spriječio nokautera da nastavi da zadaje udarce oborenom protivniku.

Mark Ferteks Abelardo izveo je udarac koji će ući u uži izbor za nokaut godine tako što je senzacionalnim udarcem laktom nokautirao rivala Emilija Urutiu na jednom takmičenju u Singapuru.

Kako su se oba rivala u drugoj rundi borila da nanesu udarce protivniku, Abelardo je prvi je uspio u tome tako što je protivniku zadao toliko munjevit udarac da su gledaoci morali da ga ponovo pogledaju na usporenom snimku kako bi uočili njegovu ubojitost.

Odlučujući udarac doneo je pobjedu 29-ogodišnjem borcu sa Novog Zelanda, a navijači su brzo pohvalili borbenog sudiju koji je hitro uskočio dok je Abelardo izgledao spreman da nanese dalju štetu svom ranjenom protivniku.

"Sudiji je potreban bonus za spasavanje ovog čovjeka od naknadnog udarca", napisao je jedan obožavalac, dok je drugi dodao:

"Zaista sjajan posao, Abelardo je namjeravao da ostavi mrtvo tijelo".

Pobjeda je Abelardo značila jer je izašao iz niza uzastopnih poraza poboljšao svoj ukupni MMA skor na 20-8.

Sa druge strane, Uritiu je skliznuo sa skorom od 11-8 jer je pretrpio četvrti poraz u nizu nakon što je šampionat započeo sa dvije uzastopne pobjede, prenosi "Sputnjik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije