Ostali sportovi

Pratite nas na Google news

Svjetski prvak snimljen kako s ljubavnicom ulazi u hotel pa suspendovan

Svjetski prvak snimljen kako s ljubavnicom ulazi u hotel pa suspendovan
Foto: Wikipedia.org | Svjetski prvak snimljen kako s ljubavnicom ulazi u hotel pa suspendovan
Agencije

Višestruki svjetski prvak u plivanju Japanac Daija Seto (26) suspendovan je do kraja godine zbog vanbračne veze, odnosno jer se nije ponašao uzorno, prenose japanski mediji.

Njega je kaznio Japanski plivački savez zbog kršenja standarda sportskog ponašanja te organizacije, tako da neće moći da se takmiči i prisustvuje zvaničnim treninzima do kraja 2020.

Krajem septembra je jedan tabloid objavio videozapis na kojem se vidi kako Seto, koji je oženjen i koji je otac, ulazi s ljubavnicom u hotel.

Velika japanska nada za olimpijsku medalju ipak će moći nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine jer se zvanično izvino za svoje ponašanje, a biće mu omogućeno privatno treniranje, prenose mediji.

Takođe, mediji prenose da su ga neki sponzori napustili nakon skandala.

Aktuelni svjetski prvak na 200 i 400 metara mješovito prije četiri godine na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojio je bronzanu medalju u disciplini 400 metara mješovito. Osim bronzom na Igrama i sa dva zlata sa prethodnog SP, Seto može da se pohvali sa još dva zlata, srebrom i dvije bronze sa svjetkih prvenstva u velikim bazenima, te sa pet zlatnih, tri srebrne i četiri bronzane medalje sa SP u malim bazenima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije