Ostali sportovi

Tadiću bronza na Evropskom kupu u Đeru

Tadiću bronza na Evropskom kupu u Đeru
Foto: N.N. | Tadiću bronza na Evropskom kupu u Đeru

Branko Tadić, džudista Zvijezde, nastavio je sa dobrim nastupima na evropskoj kadetskoj sceni i nakon bronzane medalje na Evropskom kupu u Kopru, proteklog vikenda je u Banjaluku donio bronzu sa Evropskog kupa iz nađarskog Đera.

U borbi za bronzanu medalju Tadić je savaldao predstavnika Njemačke Mora Lorenca.

"Branko je napravio izuzetan rezultat osvojivši ovu medalju. Svaki rezultat bolji od sedmog mjesta bi zadovoljio naše ambicije, a mi smo kući donijeli bronzu, tako da smo prezadovoljni. Konkurencija je bila veoma jaka. Branko je u polufinalu radio meč sa dvostrukim i aktuelnim šampionom Evrope Mađarom Šipocem. Ovo iskustvo nam je od velikog značaja i ako smo taj meč izgubili, a Branko je pokazao da se može nositi sa najboljima i da pripada evropskom vrhu", rekao je Jasenko Delić, predsjednik Zvijezde.

U banjalučkom klubu od Tadića mnogo očekuju naredne godine.

"Sljedeće godine svi najbolji kadeti Evrope u super teškoj kategoriji prelaze u juniorsku konkurenciju, dok je naš Branko i sljedeće godine kadet što je najbolji pokazatelj naših očekivanja za narednu sezonu. Branko za sad nema ozbiljnijih povreda, i ukoliko zdravstveno stanje bude uredu, samo nebo je granica za sljedeći sezonu", rekao je Delić.

Nakon kraće pauze, za 15-ak dana Tadić počinje sa bazičnim pripremama za narednu sezonu koja za njega počinje sredinom februara nastupom na Evropskom kupu u Italiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije