Ostali sportovi

Tamara Češić i Rijad Begić najbolji na Vlašiću

Tamara Češić i Rijad Begić najbolji na Vlašiću
Foto: Ustupljena fotografija | Tamara Češić i Rijad Begić najbolji u ekstremnim uslovima na Vlašiću

Proteklog vikenda na Vlašiću je počela treća zimska turneja Mozzart Tekvoli vinter tura, a na prvoj stanici najbolji su bili Tamara Češić i Rijad Begić.

Turnir je zabilježio veliku posjećenost radoznalih i vrlo raspoloženih gostiju Vlašića, a takmičari i takmičarke došli su iz cijele Bosne i Hercegovine.

Turneja je i ove godine humanitarnog karaktera i sva sredstva od kotizacija idu u dobrotvorne svrhe, odnosno udruženju Pomozi.ba, no i pored toga organizator je osigurao bogati nagradni fond, kako za održano takmičenje na Vlašiću tako i za naredne turnire. Osigurali su po 1.200 KM za svako takmičenje, a ukupni nagradni fond je 10.000 KM.

Za razliku od prošle godine i takmičenja na Vlašiću, ali i svih dosadašnjih takmičenja na zimskoj turneji, subotnji turnir na Vlašiću održan je u do sada najekstremnijim uslovima za igru.

Uz snijeg koji je konstantno padao, puhao je i jak vjetar te uz minuse koji su vladali, bilo je izazovno čak i održati turnir. Ipak, takmičarski duh svih igrača još jednom je pokazao svu moć sporta i otpornost na sve neprilike i viđena je sjajna igra i mnoštvo lijepih poteza koji su, upravo zbog teških uslova, još više oduševili publiku.

Prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojili su Tamara Češić i Rijad Begić, drugo mjesto i nagradu od 400 KM uz vaučer za dvoje u BAUER centru za regeneraciju tijela osvojili su Amna Mušija i Damir Mahmutović. Treće mjesto uz novčanu nagradu od 150 KM osvojili su Nadža Bogilović i Arnel Hadžajlić.

Berina i Ramo Omerašević su osvojili četvrto mjesto i nagradu od 100 KM, a peto i nagradu od 50 KM uz vikend za dvoje u hotelu na Jahorini osvojili su Amna Neimarlija i Mirza Mašić.

Turneja se nastavlja 12. februara na Ponijerima. Zatim slijedi takmičenje 19. februara na Bjelašnici. Veliko finale zakazano je za 26. februar na Jahorini.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije