Ostali sportovi

Tamara Češić i Rijad Begić najbolji na Vlašiću

Tamara Češić i Rijad Begić najbolji na Vlašiću
Foto: Ustupljena fotografija | Tamara Češić i Rijad Begić najbolji u ekstremnim uslovima na Vlašiću

Proteklog vikenda na Vlašiću je počela treća zimska turneja Mozzart Tekvoli vinter tura, a na prvoj stanici najbolji su bili Tamara Češić i Rijad Begić.

Turnir je zabilježio veliku posjećenost radoznalih i vrlo raspoloženih gostiju Vlašića, a takmičari i takmičarke došli su iz cijele Bosne i Hercegovine.

Turneja je i ove godine humanitarnog karaktera i sva sredstva od kotizacija idu u dobrotvorne svrhe, odnosno udruženju Pomozi.ba, no i pored toga organizator je osigurao bogati nagradni fond, kako za održano takmičenje na Vlašiću tako i za naredne turnire. Osigurali su po 1.200 KM za svako takmičenje, a ukupni nagradni fond je 10.000 KM.

Za razliku od prošle godine i takmičenja na Vlašiću, ali i svih dosadašnjih takmičenja na zimskoj turneji, subotnji turnir na Vlašiću održan je u do sada najekstremnijim uslovima za igru.

Uz snijeg koji je konstantno padao, puhao je i jak vjetar te uz minuse koji su vladali, bilo je izazovno čak i održati turnir. Ipak, takmičarski duh svih igrača još jednom je pokazao svu moć sporta i otpornost na sve neprilike i viđena je sjajna igra i mnoštvo lijepih poteza koji su, upravo zbog teških uslova, još više oduševili publiku.

Prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojili su Tamara Češić i Rijad Begić, drugo mjesto i nagradu od 400 KM uz vaučer za dvoje u BAUER centru za regeneraciju tijela osvojili su Amna Mušija i Damir Mahmutović. Treće mjesto uz novčanu nagradu od 150 KM osvojili su Nadža Bogilović i Arnel Hadžajlić.

Berina i Ramo Omerašević su osvojili četvrto mjesto i nagradu od 100 KM, a peto i nagradu od 50 KM uz vikend za dvoje u hotelu na Jahorini osvojili su Amna Neimarlija i Mirza Mašić.

Turneja se nastavlja 12. februara na Ponijerima. Zatim slijedi takmičenje 19. februara na Bjelašnici. Veliko finale zakazano je za 26. februar na Jahorini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije