Ostali sportovi

Tamara Ćešić, odbojkašica Jahorine: Mjesto nam je u vrhu Premijer lige

Tamara Ćešić, odbojkašica Jahorine: Mjesto nam je u vrhu Premijer lige
Foto: ŽOK Jahorina | Tamara Ćešić, odbojkašica Jahorine: Mjesto nam je uvrhu Premijer lige

Za vikend se nastavlja Premijer lige BiH u odbojci, a u taboru ŽOK Jahorina vjeruju kako će i drugi dio sezone odigrati na nivou iz prvog dijela, nakon kojeg zauzimaju sjajno četvrto mjesto sa osvojenim 21 bodom.

Cilj Paljanki biće da se zadrže na ovoj poziciji i tako naprave iskorak u odnosu na prošlu sezonu, kada su regularni dio završile na petom mjestu.

Jahorinu je uoči ove sezone pojačala nekadašnja igračica Bimal Jedinstva, Modriče, tuzlanske Slobode, Mostara i ORT Centra iz Sarajeva Tamara Ćešić (26). Rođena Brčanka sjajno se uklopila u tim Danila Tadića i naglašava da nije pogriješila pri odabiru novog kluba.

"Zadovoljna sam ekipom, trenerom, treninzima i sredinom u koju sam došla. Ako imate dobre i poštene ljude oko sebe, rezultat je neizbježan, što govori naše stanje na tabeli. Isto tako moram dodati da je trener Danilo Tadić vrlo iskusan i dobar trener, koji u ekipi ima dosta mladih igračica i samim tim četvrto mjesto na tabeli samo govori koliko se trud i rad isplate. Moram priznati, djevojke su me super prihvatile. Teško je danas kada dođete u drugu sredinu uklopiti se, ali ja sam tako navikla, sportski odgojena, što bi se reklo, pa mi nije problem uklapanje", ističe prvotimka Jahorine.

Ćešićeva ističe da je ekipa opravdala očekivanja u prvom dijelu sezone, u kojem su pokazale da se mogu nositi i sa ekipama koje su posljednjih godina u vrhu bh. odbojke.

"Nismo imali nekih lakih mečeva i u svaki meč smo morali ući najbolje moguće fizički spremni, pa onda psihički. Pokazale smo da možemo da igramo sa svima bez problema i da nam je mjesto u vrhu tabele. Pogotovo pamtimo utakmicu protiv prvaka države, koji unazad nekoliko godina nije imao izgubljen set, a mi smo u Palama protiv Bimal Jedinstva uzeli dva seta i time osvojili bod. Ostaje žal za tom utakmicom, ali naravno i radost uzeti bod prvaku", rekla je Tamara i dodala:

"Na samom početku cilj je bio četvrto mjesto, što smo na polusezoni i ostvarili, u nastavku ćemo, kao i svi, da se borimo i da pokušamo da opravdamo poziciju na kojoj jesmo. Nadam se da ćemo izdržati ovu polusezonu bez povreda i da ćemo kako treba sve privesti kraju."

Nakon kraće pauze Jahorina će na teren u subotu, kada će u svojoj dvorani "Peki" ugostiti ekipu Slobode.

"Pauza je kratko trajala, vjerujem da su i drugi takvog mišljenja. Na startu drugog dijela dočekujemo Slobodu, mogu samo da kažem da smo vrijedno radili i da ćemo se potruditi osvojiti bodove na domaćem terenu u našoj dvorani i uz našu publiku", zaključila je Tamara Ćešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije