Ostali sportovi

Tamara Đapa: Izgradili smo veliko zajedništvo, jedva čekamo okupljanje

Tamara Đapa: Izgradili smo veliko zajedništvo, jedva čekamo okupljanje
Foto: N.N. | Tamara Đapa: Izgradili smo veliko zajedništvo, jedva čekamo okupljanje

Selektor ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Stevan Ljubičić skratio je spisak na 17 imena koja će se naći na pripremama za istorijski nastup bh. selekcije na Evropskom prvenstvu.

Najbolje bh. odbojkašice će pripreme održati na Ilidži pod nadzorom stručnog štaba, te nakon toga se zaputiti ka Beogradu, gdje će pokušati u Grupi A da izbore plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Podsjetimo, iza bh. reprezentacije je najbolja godina u istoriji bh. odbojke. Bh. dame su u minulim kvalifikacijama prvi put izborile nastup na Evrovoleju, osvojivši drugo mjesto u Grupi F iza Češke, a ispred Slovenije i Estonije.

Nisku uspjeha nastavile su u CEV Srebrnoj ligi, gdje su osvojile prvo mjesto i izborile plasman u Zlatnu ligu. Ljubičić  u odnosu na te utakmice neće moći da računa na Jelenu Mlađenović i Iman Isanović, koje zbog klupskih obaveza i koledža neće biti u mogućnosti da pomognu saigračicama.

Nakon zasluženog odmora, pulenke Stevana Ljubičića okupiće se naredne sedmice kako bi počele pripreme za EP, koje se održava u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.

"Istorijski rezultati koje smo ostvarile u periodu koji je iza nas probudili su veliki optimizam kod svih djevojaka za ostvarenje što boljih rezultata na predstojećem EP. Naravno, ovi svi rezultati koji su ostvareni izgradili su jedno veliko zajedništvo između djevojaka, tako da smo mi sada jedna velika porodica i znam da svako okupljanje reprezentacije sve djevojke s nestrpljenjem očekuju, kao i ja. Imale smo svega mjesec dana pauze da se odmorimo jer smo bile i psihički i fizički izmorene. Pred nama je sada mjesec dana priprema da se što bolje spremimo i da napravimo što bolji rezultat. Za debitante na prvenstvu i s obzirom  na to da imamo najtežu grupu nezahvalno je donositi bilo kakve prognoze. Mogu samo da kažem da će kompletan tim dati sve od sebe i na dostojan način predstaviti BiH na evropskoj sceni", rekla je bh. reprezentativka i odbojkašica Banjaluka voleja Tamara Đapa.

Bh. tim će igrati na turniru u Beogradu u Grupi A sa reprezentacijama Srbije, Azerbejdžana, Rusije, Francuske i Belgije. Za svoje mjesto među 14 djevojaka koje će otputovati u Beograd na utakmice grupne faze Evropskog prvenstva će se boriti, tehničari: Milana Božić, Ajla Hadžić, Tamara Đapa; primači servisa: Edina Begić, Anđelka Radišković, Vanja Džida, Anđela Kovač, Ivana Radović; korektori: Dajana Bošković, Elena Babić; srednji blokeri: Ajla Paradžik, Edina Selimović, Žana Dragutinović, Ela Klopić; libero: Milica Ivković, Dženita Rašidović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije