Ostali sportovi

Tamara Đapa nakon odluke o povlačenju: Odbojka me izgradila kao ličnost

Tamara Đapa nakon odluke o povlačenju: Odbojka me izgradila kao ličnost
Foto: N.N. | Tamara Đapa nakon odluke o povlačenju: Odbojka me izgradila me kao ličnost

Dugogodišnja kapitenka i odbojkašica Banjaluke volej Tamara Đapa (30) prošlog mjeseca donijela je odluku da prestane sa aktivnim igranjem.

 Ipak, za nju je bitno da ostaje u odbojci, prelazi u treerske vode obzirom da će u narednom periodu biti uz trenera Banjalučanki Davora Gambirožu kojem će biti asistent.

Djevojka iz Šipova ujedno i rekorderka po broju nastupa za klub koja je svojim igrama zaslužila i status reprezentativke BiH istakla je da je odluka o povlačnju bila teška, ali da je morala donijeti.

“Poslije 15 godina i više nastupanja za seniorski tim, došlo je vrijeme da završim sa aktivnim igranjem odbojke. Svakako jedna od težih odluka koju sam morala da donesem, jer je odbojka nešto što je dio mene, dio svih nas koji se bavimo ovim sportom i mislim ću se teško odvići od takvog načina života. Ali došlo je vrijeme da se neka nova poglavlja otvore, da se neke nove stvari nauče, i da je možda sada pravi trenutak da počnem da se bavim trenerskim poslom, te da i dalje budem u odbojci i na odbojkaškom terenu”, kaže za Nezavisne Đapa.

Sjajna teničarka naglasila da je odbojka naučila mnogo stvari u životu, posebno je ponosna na broja prijateljstva koja je stekla tokom karijere.

“Srećna sam i zahvalna jer me je odbojka naučila mnogim stvarima, izgradila me kao ličnost i oblikovala moj karakter. Ljude koje sam upoznala kroz sport i kroz odbojku su neprocjenjivi, ali isto tako mislim da mi neće manjkati novih poznanstava. Naravno, ovo nije još uvijek definitivno zbogom igranju. Ja ću još uvijek biti uz prvi tim i biću tu za ekipu ukoliko bude bilo neke potrebe za igranjem, ali definitivno prestajem aktivno da se bavim odbojkom”, ističe Tamara i dodaje:

“Mislim da će ovo biti najbolji način da se naviknem da neću više nositi kapitensku traku i dres Banjaluke volej. Ali svakako da me raduje nova pozicija i to što ću imati priliku da sa prvim trenerom Davorom Gambirožom pokušam da napravim nešto od tima koji imamo. Ne mislim da će biti lako, ali smatram da uz predan rad možemo da budemo na dobrom putu da u budućnosti pravimo sjajne rezultate”.

Na kraju je dodala da joj je tokom svih ovih godina najveća podrška bila porodica, a posebno sestra bliznakinja Tijana, takođe odbojkašica Banjaluke.

“Zajedno smo prolazile kroz lijepe i teške trenutke na odbojkaškim terenima svih ovih godina. Zajedno smo prolazile sreću, tugu, razočaranje, smijeh, prve korake, a sad zajedno i prestajemo sa igranjem”, zaključila je Tamara Đapa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije