Ostali sportovi

"Termag MTB maraton" okupio više od 140 učesnika iz pet zemalja

"Termag MTB maraton" okupio više od 140 učesnika iz pet zemalja
Foto: Facebook/Termag Hotel Jahorina | "Termag MTB maraton" okupio više od 140 učesnika iz pet zemalja
Srna

Planinskim stazama Jahorine i Ravne planine danas je održana biciklistička trka "Termag MTB maraton", koji je okupio više od 140 učesnika iz pet zemalja.

U okviru planinske biciklističke trke, koju je organizovao Hotel "Termag" sa Jahorine, vožene su trke na tri staze dužine 46, 34 i 22 kilometra, a takmičari su nastupali u muškoj i ženskoj konkurenciji u dvije starosne grupe do 40 i više od 40 godina.

Veliki broj ljubitelja biciklizma došao je danas na Jahorinu da učestvuje u ovom značajnom sportskom događaju, a oni sa najviše takmičarskog elana su stigli već prije nekoliko dana i trenirali na stazama koje je za njih pripremio tim Hotela "Termag", saopštio je organizator.

Menadžer "Termaga" Nemanja Vučetić rekao je da su promocija Jahorine kao destinacije i promocija ljetne turističke sezone osnovni cilj ovog događaja.

"Činjenica da je veliki broj učesnika `Termag MTB maratona` došao na Jahorinu nekoliko dana prije samog događaja i da su poveli sa sobom i porodice dovoljno govori o atraktivnosti trke i velikog interesovanja za ciklo turizam. Mi smo svjesni te činjenice i ulažemo velike napore kako bi što veći broj ljudi privukli na Jahorinu i predstavili nas kao veoma kvalitetnu ciklo destinaciju, za cijelu porodicu", istakao je Vučetić.

Prema njegovim riječima, organizacija "Termag MTB maratona" jedan je od načina, a da se to radi dobro potvrđuje veliki broj učesnika i partnera.

"Veliku podršku konstantno imamo od Turističke organizacije Jahorina i njenog direktora Igora Tošića, a naš tehnički partner su Biciklistički savez BiH na čelu sa Tonijem Zorićem i UCI Grand fondo Istočno Sarajevo i Vladimir Kuvalja, koji je i otovorio današnji `Termag MTB marathon`", rekao je Vučetić.

Direktor "Termag MTB maratona" Milan Đapić izrazio je zadovoljstvo što je maraton protekao u najboljem redu, naglasivši da je organizator, kako bi sve proteklo u najboljem redu, obezbijedio prisustvo ekipe hitne pomoć, podršku policije, vrhunsko mjerenje vremena, oficijelne sudije iz Biciklističkog saveza BiH.

"Takmičari su oduševljeni stazama, njihovom tehničkom pripremom i markacijom, a posebno ljepotom prirode", rekao je Đapić.

Iz Hotela "Termag" najavljuju da će "Termag MTB maraton" sigurno preći u tradiciju.

Ovogodišnji "Termag MTB maraton" podržali su Turistička organizacija Jahorina i Biciklistički savez BiH, te kompanije "Nektar", "Prointer" i "Porše".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije