Ostali sportovi

“Termag čelendž rejs” okupio više od 200 takmičara

“Termag čelendž rejs” okupio  više od 200 takmičara
Foto: Arhiva/Srna | “Termag čelendž rejs” okupio više od 200 takmičara

JAHORINA - Na Jahorini je danas održan treći "Vinter Termag čelendž rejs", čiji je cilj promocija ove turističke destinacije, a u trci je učestvovalo više od 200 takmičara iz deset zemalja.

JAHORINA - Na Jahorini je danas održan treći "Vinter Termag čelendž rejs", čiji je cilj promocija ove turističke destinacije, a u trci je učestvovalo više od 200 takmičara iz deset zemalja.

"Cijeli događaj je organizovan u skladu sa epidemiološkim mjerama, te smo takmičare podijelili u šest startnih grupa, kako bi izbjegli masovnije okupljanje", rekao je direktor marketinga hotela "Termag" Nemanja Vučetić.

Prema njegovim riječima, ni loše vrijeme, ni epidemiološke mjere nisu spriječile trkače da danas nastupe u trci.

"Imali smo takmičare iz BiH, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Austrije, Češke, Rumunije, Velike Britanije, SAD, što dovoljno govori o kvalitetu naše trke ali i popularnosti ovog sporta", naveo je on.

Direktor trke Milan Đapić istakao je da je današnji "Vinter Termag čelendž rejs" prošao u najboljem redu, bez ijedne povrede, što nam je organizatoru najvažnije.

"Svi takmičari su imali priliku da uživaju u prelijepim predjelima Jahorine i Ravne planine na dvije staze dužina 12 i 22 kilometra. Takmičari su veoma zadovoljni kako smo pripremili i markirali staze", naveo je Đapić.

On je zahvalio na odzivu velikom broju učesnika, ističući da to organizatorima predstavlja zadovoljstvo ali i obavezu da nastavi sa organizovanjem kvalitetnih događaja.

Đapić je pozvao takmičare da učestvuju i u narednoj trci koja će biti održana u julu.

Pobjednik trke na Plavoj stazi, dužine 12 kilometara, za žene je Jasmina Sinanović, drugo mjesto je Emina Begić, a treće Dajana Lopatić, dok je u grupi muškaraca prvo mjesto Snežan Obradović, drugo Emir Hastor, a treće Aleksa Vuković.

U trci 22 kilometra za žene prvo mjesto je Naida Avdić, drugo Amila Štaljo, treće Milica Mišel Vrhovac, a grupi muškaraca prvi je DŽemal Jašarević, drugi Neven Cicović, a treće Zaim Šuman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije