Ostali sportovi

Tihomir Gajić, odbojkaš Mladosti: Imamo mentalitet šampiona

Tihomir Gajić, odbojkaš Mladosti: Imamo mentalitet šampiona
Foto: Ilustracija | Tihomir Gajić, odbojkaš Mladosti: Imamo mentalitet šampiona

Razlog zašto već godinama dominiramo na bh. parketima jeste što imamo ugrađen taj šampionski mentalitet, koji nemaju ostale ekipe. Ovako je tajnu uspjeha brčanske Mladosti objasnio prvotimac aktuelnog bh. prvaka Tihomir Gajić.

Odbojkaši Mladosti nalaze se na pragu osvajanja šeste uzastopne duple krune. Brčake još jedan trijumf dijeli od odbrane titule, nakon što su u prvoj finalnoj utakmici plej-ofa u gostima savladali ekipu Kaknja 3:2 u setovima. Već večeras (20 sati) pred svojim navijačima imaju priliku da spuste zavjesu na još jednu idealnu sezonu.

"Mislim da se opravdano ove dvije ekipe nalaze u finalu, između kojih vlada dugogodišnji rivalitet i iza nas je dosta odigranih finala. Nakon što smo posložili kockice, uspjeli smo da se vratimo u prvom meču nakon 0:2. U posljednja tri seta kao da se ekipa Kaknja uplašila pobjede i da im je zafalilo pobjedničkog, šampionskog mentaliteta, koji kod nas vlada posljednjih godina. Sada nam predstoji da pred našim navijačima završimo posao", kaže Brčak koji već četiri sezone brani boje bh. prvaka.

Izabranici Branka Mišića iza sebe imaju još jednu briljantnu sezonu koju su osim apsolutne nadmoći na bh. terenima potvrdili i sjajnim igrama na evropskoj sceni.

"Iza nas je jako uspješna, ali i duga sezona. Ponovili smo uspjeh od prije tri sezone, kada nismo izgubili nijednu utakmicu u domaćem prvenstvu. Da samo igrali sjajno, govori i činjenica i plasman u osminu finala CEV kupa, što je i najveći uspjeh u istoriji bh. odbojke. Nadam se da klub i bh. odbojka idu uzlaznom putanjom i da ćemo sljedeće godine biti jedan korak više na evropskoj sceni", ističe Gajić i dodaje:

"Naša velika prednost je i sama organizovanost u klubu, koji je jako stabilan i ima veliku sigurnost za budućnost. Okosnicu kluba godinama čine stariji igrači uz koje sazrijevaju oni mlađi. Ponosimo se što više od 80 posto ekipe čine igrači sa prostora Brčko distrikta. I to su neke kockice koje stručni štab i Uprava kluba slažu sezonama unazad i ispostavilo se da je to rezultat uspjeha. Sa pravom mogu reći da je Mladost, pored ŽOK Bimal Jedinstvo, najbolji ambasador grada u Evropi."

Njegove sjajne igre nisu ostale nezapažene, pa se srednji bloker našao na širem spisku selektora reprezentacija BiH Edina Bakovića za predstojeće nastupe u CEV Srebrnoj ligi, koja počinje narednog mjeseca.

"Iza sebe imam dvije dobre sezone, pa slobodno mogu reći da sam u dobroj formi. Biće mi drago ako se nađem i na užem spisku. Svakom igraču je cilj i želja igrati za reprezentaciju, pa se tako nadam da će doći ljepša vremena i za nas i da će se ovim nastupom krenuti ka boljim vremenima, da dobijemo stabilnu reprezentaciju koja će odmjeravati snage i sa najboljim selekcijama u Evropi", zaključio je Gajić.

"Princeze" pred 13. titulom

U Brčkom se u petak očekuje dvostruko slavlje, s obzirom na to da će prvu meč loptu za osvajanje 13. uzastopne titule imati i odbojkašice Bimal Jedinstva. Nakon brejka u prvom meču Brčanke će pred svojim navijačima ugostiti ekipu Gacka.

Ovaj susret zakazan je za 17 sati. Odigravanje eventualno trećih utakmica u obje konkurencije zakazano je za 27. april i sa identičnim satnicama kao druge utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije