Ostali sportovi

Tri medalje za mlade karatiste kluba TRB iz Bijeljine

Tri medalje za mlade karatiste kluba TRB iz Bijeljine
Foto: Facebook | Tri medalje za mlade karatiste kluba TRB iz Bijeljine

Klub borilačkih sportova "TRB" iz Bijeljine jedini je u Republici Srpskoj i BiH u kojem se trenira "kjokušin" stil karatea, a članovi ovog kluba osvojilu su proteklog vikenda tri medalje na Međunarodnom turniru u Beogradu.

Prvo mjesto u svojoj kategoriji osvojio je David Zorić, drugo mjesto Konstatin Ristić, a treće Mihailo Ranković.

Klub su osnovali Slavenko Ristić i Igor Ranković, šotokan šampioni i reprezentativci bivše Jugoslavije, s ciljem širenja ove vrste karatea na prostoru Srpske i BiH.

Kjokušin karate danas je najteži i najagresivniji stil karatea, a kjokušin borce karakteriše izuzetna snaga i visok borbeni duh.

Klub "TRB" član je Svjetske karate organizacije (WKO –Shinkyokushin) i imaju licencu za rad ove najveće svjetska organizacija u ful-kontakt karateu, sa 96 zemalja članica.

Osnivač ove borilačke vještine je Sosaj Masutacu Ojama, koji je uporedio skoro sve stilove i forme, te najbolje tehnike i koncepte uvrstio u stil kjokušin, što u prevodu znači "krajnja istina".

Predsjednik organizacije je Kenji Midori, a poznate ličnosti koje su se, takođe, istakle u ovoj vještini su glumci Dolf Lundgren i Šon Koneri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije