Ostali sportovi

Trka "Beograd - Banjaluka": U Bijeljini označena startno/ciljna linija

Trka "Beograd - Banjaluka": U Bijeljini označena startno/ciljna linija
Foto: N.N. | Trka "Beograd - Banjaluka": U Bijeljini označena startno/ciljna linija
Vladimir Grbić Vladimir Grbić

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i direktor trke "Beograd - Banjaluka" Vladimir Kuvalja danas su simbolično obilježili startno/ciljnu liniju kao potvdu da će najveći grad Semberije i iduću godinu biti dio ove biciklističke trke.

Praksa iz velikih centara biciklizma gdje se u okviru promotivnih aktivnosti prije same trke označava startna linija prenesena je i na centar Semberije i grad koji je će 14. put u aprilu 2022. godine ugostiti karavan. Tom prilikom Petrović je podvukao da je srećan što će se Bijeljina ponovo naći na biciklističkoj mapi, te potvrdio da će baš kao i prošle godine biti domaćin cilja jedne i starta druge etape.

"Imamo izuzetnu saradnju sa Biciklističkim savezom Republike Srpske, a ovaj dogovor je samo potvrda da nastavljamo istim kursom. Osim sportskog aspekta i činjenice da će u naš grad ponovo doći takmičari iz tridesetak zemalja svijeta na ovaj način mapiramo Bijeljinu i kao grad sporta i grad budućnosti. Gradska uprava je snažno oprdijeljena ka promociji i omasovljavanju biciklizma jer na taj način ističemo važnost zdravog načina života ali i profesionalnog biciklizma. Osim toga, trka je odličan povod za dublju saradnju sa opštinama i gradovima koji baš kao i mi učestvuju u organizaciji", rekao je Petrović.

Na trgu Kralja Petra od danas stoji tabla na kojoj piše da će Bijeljina u aprilu iduće godine po 14. put od 16 izdanja biti domaćin. Kuvalja se zahvalio prvom čovjeku Bijeljine i naglasio da ovaj grad primjer na koji način treba koristi sve pogodnosti trke u mnogo širem smislu od sportskog.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije