Ostali sportovi

Tužan kraj za Fjodora: "Posljednji ruski car" karijeru okončao porazom (VIDEO)

Tužan kraj za Fjodora: "Posljednji ruski car" karijeru okončao porazom (VIDEO)
Foto: Tanjug/AP | Tužan kraj za Fjodora: "Posljednji ruski car" karijeru okončao porazom (VIDEO)

Rus Fjodor Jemeljanenko (46), jedan je od najboljih MMA boraca svih vremena, na neslavan način okončao je svoju briljantnu karijeru.

"Posljednji ruski car" izgubio je posljednju borbu u karijeri. U meču za pojas teške kategorije "Belatora" Fedora je tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao Amerikanac Rajan Bader.

Nakon godinu i po dana pauze čuveni Rus je dobio šansu da se povuče kao šampion teške kategorije "Belatora", međutim, nije uspio - po drugi put u karijeri poražen je od sjajnog Amerikanca.

Rajan je žestoko kranuo od samog starta borbe. Bacio je Fjodora na pod, i nanio mu nekoliko žestokih udaraca u glavu. Gotovo čitav minut Rus je primao udarce, a onda je sudija Gerb Din riješio da prekine borbu.

Amerikanac je tako odbranio titulu prvaka teške kategoriji u ovoj MMA organizaciji i ostaće upamćen kao čovjek koji je okončao karijeru vjerovatno najvećeg teškaša u istoriji ovog sporta.

"Tužan sam što nisam odradio dobro borbu, ali srećan sam zbog podrške koju sam dobio i legendi sa kojima sam dijelio ring u proteklih 20 godina. Hvala vam svima", poručio je veliki Fjodor.

Fedora mnogi smatraju najvećim borcem ikada. Bio je impresivan od 2000. do 2010. godine kada je u 33 borbe doživio samo jedan poraz.

Zanimljivo, nikada nije želio da uđe u UFC i zbog toga ne žali jer je imao priliku da se bori i protiv najvećih članova najpopularnije promocije.

"Da je bilo suđeno da se dogodi, dogodilo bi se. Borio sam se sa mnogim UFC šampionima i sve sam ih pobijedio. Tako da mi ne smeta što nisam bio tamo", rekao je Fjodor.

Karijeru je završio sa 40 pobjeda i sedam poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije