Ostali sportovi

U Mostaru derbi bez trenera, Slišković odlazi a Široki ovjerava Evropu

U Mostaru derbi bez trenera, Slišković odlazi a Široki ovjerava Evropu
Foto: N.N. | U Mostaru derbi bez trenera, Slišković odlazi a Široki ovjerava Evropu

Poslije jučerašnje dvije utakmice Borac – Zrinjski (2:1) i Sarajevo – Sloboda (0:0), danas će biti kompletirano 30. kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mnogo zanimljivih duela, koji bi nam mogli jednim dijelom donijeti rasplet u zanimljivoj završnici, ispraćeni su i izuzetno dobrim kladioničarskim kvotama na ovo takmičenje.

U centru pažnje današnjeg programa svakako će biti duel iz Mostara, gdej se sastaju Velež i Željezničar.

18:00 časova:

(1,67) Velež (3,45) Željezničar (5,20)

U centru pažnje današnjeg programa svakako će biti duel iz Mostara, gdje se sastaju Velež i Željezničar. Zanimljivo je da će oba tima predvoditi pomoćnici. Trener domaćih Feđa Dudić je kažnjen zbog žutih kartona pa neće imati pravo, dok je sa druge strane strateg Plavih Blaž Slišković, kako saznajemo iz pouzdanih izvora, odlučio da digne sidro poslije nepunih mjesec dana.

Iako je klub sa Grbavice u zvaničnom saopštenju naveo da Slišković zbog porodičnih obaveza neće večeras sjedeti na trenerskoj klupi, ipak je kriza koja vlada u sarajevskom klubu bila preveliki izazov i za Baku. Dakle, ekipe će predvoditi pomoćnici, Mustafa Kodro na jednoj i Almir Memić na drugoj strani, što je situacija koja se rijetko viđa na fudbalskim terenima.

Veležu je ovaj meč mnogo bitniji. Ima 53 boda, te je i dalje u trci za titulu i Evropu. Istina, titula je dalja nego Evropa ali daleko od toga da će Rođeni prije vremena odustati od ambicija. Takođe, nastojaće i da zadrže pozitivnu seriju rezultata jer već 16 utakmica ne znaju za poraz, pa bi ih eventualni večerašnji trijumf doveo na korak od izlaska u Evropu.

Sa druge strane, Željezničar već odavno igra bez ikakvog imperativa. Jedini cilj je da se ekipa trgne iz letargije koja traje već pet mjeseci, pa će Plavi nastojati da prekinu negativan niz, što im je na koncu i jedina ambicija do kraja sezone.

Ove sezone Velež i Željezničar su odigrali tri međusobna susreta. Jedan je pripao Plavima, dok su dva okončana bez pobjednika.

18:00 časova:

(1,85) Široki Brijeg (3,35) Tuzla Siti (4,10)

Poslije sinoćnjeg poraza Zrinjskog u Banjaluci, pred Širokim Brijegom su se odškrinula vrata koja vode u Evropu. Imaju već jedan bod prednosti u odnosu na Plemiće, pa bi ih dodatna tri dovela nadomak evropske scene. To će svakako biti imperativ za iskusnog stručnjaka Tonija Karačića, čiji tim je vezao dva uzastopna trijumfa.

Gosti na Pecaru dolaze bez prevelikih ambicija. Evropa im je mnogo daleko, praktično nedostižna, ali daleko od toga da će tim Husrefa Musemića u Široki doći sa bijelom zastavom. Probaće da ostave što bolji utisak te da se neporaženi vrate iz Hercegovine.

U prethodna dva ovosezonska duela, Široki je slavio na Pecari, dok je na Tušnju bilo neriješeno.

15:50 časova:

(1,55) Krupa (3,60) Radnik (6,25)

Iako se na polusezoni činilo da će se Krupa vratiti odakle je i došla, u Prvu ligu Republike Srpske, ipak je tim iz kanjona Vrbasa sve demantovao pa u nastavku pokazao da nije odustao od namjere da i naredne sezone nastupa u društvu najboljih. Sa posljednjeg mjesta, skočili su na pretposljednje, a već danas mogli bi se i iščupati iz opasne zone. Naravno, potrebno je da im se drugi rezultati poklope, ali sigurno je da će domaćima tri boda biti imperativ protiv direktnog konkurenta.

Sa druge strane, Radnik je u velikoj krizi. Preuzeli su fenjer od današnjeg protivnika, a već odavno ne uspijevaju da pronađu i recept za izlazak iz iste. Najavio je trener gostiju Vlado Jagodić da bi bio zadovoljan i bodom, međutim, težina koji nosi ovaj meč dovoljna je najava zanimljive utakmice.

16:00 časova:

(1,62) Olimpik (3,50) Mladost DK (5,60)

Kao i meč u Krupi, susret na Koševu takođe nosi veliku težinu, s obzirom da i jedni i drugi grcaju u borbi za opstanak. Domaćima je pobjeda prijeko potrebna, jer sve osim toga bilo bi ravno katastrofi. Van opasne su zone sa svega dva boda više u odnosu na Krupu i Radnik, ali ne smiju sebi da dozvole luksuz prosipanja bodova u ovako bitnim mečevima. Prethodnih dana šef struke Vukova Slavko Petrović javno je kritikovao svoje igrače zbog nezalaganja, pa bi se to moglo danas i promijeniti što će svakako biti bitan faktor u pohodu na nova tri boda.

Mladost igra po principu toplo-hladno, jer sve dobro što urade sa "jačim" klubovima, prospu protiv konkurenata, pa će danas nastojati da ostanu neporaženi. Imaju četiri boda više u odnosu na Olimpik, pa bi ih bod sigurno više zadovoljio. Sve u svemu, meč koji bi umnogome mogao da riješi stvari oko opstanka.

Pogledaj sve kvote u ponudi kladionice MOZZART.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije