Ostali sportovi

U kompaniji 'Wwin-Williams' zaposleni na prvom mjestu

U kompaniji 'Wwin-Williams' zaposleni na  prvom mjestu
Foto: N.N. | U kompaniji 'Wwin-Williams' zaposleni na prvom mjestu

Kompanija "Wwin-Williams kladionice" ostala je vjerna svojoj tradiciji, pa je i ove godine povodom 8. marta, Dana žena, za sve svoje zaposlenice organizovala druženje, a sve pripadnice ljepšeg pola koje su dio ove porodice su nagrađene sa po 100 KM.

Zabava, koja je održana u srijedu veče u hotelu "Jelena" u Banjaluci, iskorištena je kao prilika da ova izuzetno uspješna kompanija zahvali svojim vjernim radnicima pa su svi zaposleni koji su 10 godina vjerni "Wwin-Williams kladionicama" nagrađeni satovima.

Ali ni to nije sve! Koliko su "Wwin-Williams kladionice" posvećene svojim zaposlenicima možda najbolje govori podatak da ne moraju svake godine da brinu gdje će na ljetovanje, jer im je i to plaćeno.

"Da smo veoma zadovoljne tretmanom prema radnicama dovoljno govori to što smo toliko godina vjerne firmi. Danas je teško naći poslodavca koji poštuje svoje radnike, a ovdje je to oduvijek tako. Veoma smo zadovoljne uslovima u kojima radimo i tretmanom poslodavaca", kazala je Milica Ćurlik, koja je već 12 godina član porodice "Wwin-Williams kladionice".

"Wwin-Williams kladionice" u Bosni i Hercegovini posluju od 2004. godine i imaju više od 500 zaposlenih radnika u skoro 200 poslovnica. Osim toga, ova kompanija preko internet platforme prisutna je i na svjetskom tržištu, te i tamo bilježi pozitivne rezultate.

Međunarodni praznik žena je bio samo jedna u nizu prilika da vodeći ljudi ove kompanije pokažu koliko cijene radnike, koji su to zaslužili. "Wwin-Williams kladionice" su među rijetkim firmama koje svoje radnike dodatno nagrađuje s takozvanom trinaestom platom. Osim proslave 8. marta, "Wwin-Williams kladionice" tradicionalno organizuju i proslavu Nove godine, koja služi za stvaranje još čvršćih veza među svim zaposlenima. Iz ove kompanije dodaju da njihovi radnici imaju najveće plate u sektoru kladionica.

"Uvijek smo se osjećale poštovanim i uvaženim. U današnje vrijeme je teško naći poslodavca koji će na vrijeme da isplati 12 plata, a kod nas je slučaj da imamo čak i  tzv. 13. platu i sve je uvijek na vrijeme. Ne poznajem nikoga ko može tim da se pohvali. Osim toga, svake godine možemo da idemo na more i sve nam je plaćeno. Zadovoljstvo je raditi u kompaniji kao što je ova", izjavila je Jelena Kecman, koja je takođe radni odnos u ovoj firmi započela prije 12 godina.

Ova kompanija osjeća i društvenu odgovornost tako što izdvaja pozamašna novčana sredstva za sport u Bosni i Hercegovini. Kompanija već dugi niz godina pozitivno posluje, a najveći dobitak isplaćen igraču u 2017. godini bio je 77.543,30 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije