Ostali sportovi

U novembru deseti jubilarni turnir "Sokol open"

U novembru deseti jubilarni turnir "Sokol open"
Foto: N.N. | U novembru deseti jubilarni turnir Sokol open

Taekwondo klub Sokol iz Bijeljine svake godine početkom novembra organizuje tradicionalni turnir "Sokol open", a ove godine održaće se deseti jubilarni.

Na turniru učestvuje oko 450 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovačke i drugih zemalja

"Nadamo se da će klub i dalje nastaviti organizaciju i prosiriti saradnju i sa drugim klubovima iz drugih zemalja", rekao nam je Mile Marić, trener iz Taekwondo kluba Sokol.

Taekwondo klub Sokol se bavi olimpijskom verzijom Taekwondoa. U klubu trenira oko 400 članova svih uzrasnih kategorija oba pola. Klub ima mnogo medalja i pehara u svojoj kolekciji, kako državnih tako i inostranih.

Kako je nagalsio Marić, klub svake godine daje članove i reprezentativce Bosne i Hercegovine.

"U klubu se najvise svojim radom ističe Žiko Simeunović, Jovana Novaković, Andrea Simić, Sanja Gligorević, Đorđe Marković kao i mnogi drugi. Ono što je najvažnije je da je Žiko Simeunović neprikosnoven junior i budućnost ovog sporta. Dovoljno govori to da je Žiko osvojio tri turnira G klase (bodovni turniri za svjetske i olimpijske liste), a zadnju medalju na G turniru osvojio je ove godine u  junu na takmičenju Austrian open G1", rekao je Marić.

Simeunović će početkom septembra nastupiti u Švedskoj u sastavu reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu do 21 godine. Nakon toga, u oktobru ga očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za juniore u Španiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije