Ostali sportovi

U novim dresovima do Prve lige RS: Mozzart donirao opremu Leotaru

U novim dresovima do Prve lige RS: Mozzart donirao opremu Leotaru
Foto: N.N. | U novim dresovima do Prve lige RS: Mozzart donirao opremu Leotaru
N.N.

Talentovane odbojkašice Leotara iz Trebinja, iako veoma mlade, već bilježe zavidne rezultate. Seniorke su trenutno prve na tabeli u Drugoj ligi Srpske, a na svim utakmicama bodove su osvajale igrajući u samo jednoj garnituri dresova. Zbog toga im je kompanija Mozzart donirala novu garnituru i štucne. Trenutno se spremaju za borbu za ulazak u Prvu ligu, pa se nadaju da će im nova oprema donijeti sreću na tom putu.

"Baš smo se obradovali, malo je donatora kao što je Mozzart- koji hoće od srca da pomognu klubovima u vremenu kada je sport prilično zanemaren. Poslali smo molbu i nismo očekivali da ćemo tako brzo dobiti odgovor nam stižu novi dresovi i štucne. Prezadovoljni smo kvalitetom opreme, hvala Mozzartu od srca, vidimo da mnogo pomažu sport i samo neka tako nastave", kaže Dragan Pajić, predsjednik Omladinskog odbojkaškog kluba "Leotar", Trebinje.

Do sada je klub bio u nezgodnoj situaciji pri odlasku na gostovanja jer je trebalo da boje dresova budu različite od protivničke ekipe, a oni su imali samo jednu. Uz novu garnituru od Mozzarta, više neće imati taj problem.

Trenutno okupljaju 90 odbojkašica. Osim seniorki, u klubu imaju kadetsku, juniuorsku i pionirsku selekciju. Finansiraju se mahom od članarina i opštinskog granta. Članarine su im, kažu, najniže u gradu, a daju i popust ukoliko više djece iz jedne porodice trenira u Leotaru. Cilj je da omasove ovaj klub i privuku mlade da treniraju. Samostalno plaćaju termine za zakup sportske dvorane i naknade trenerima. Zato im pomoć plemenitih donatora sporta, kakav je Mozzart, daje dodatni vjetar u leđa.

"Svakodnevno se trudimo da pomažemo razvoj domaćeg sporta. Rado ulažemo u razvoj mladih talenata, pa se nadamo da će nova oprema donijeti nove uspjehe i odbojkašicama trebinjskog Leotara", kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije