Ostali sportovi

U toku pregovori za meč Tajson - Holifild

U toku pregovori za meč Tajson - Holifild
Foto: Screenshot/Youtube | U toku pregovori za meč Tajson - Holifild

Legendarni američki bokseri i nekadašnji svjetski prvaci u teškoj kategoriji Majk Tajson i Evander Holifild počeli su pregovore o povratku u ring u 53., odnosno 57. godini.

Oba boksera su zadnjih sedmica više puta izjavila da se žele vratiti u ring zbog dobrotvornih razloga. Do sada su međusobno imali dva meča.

Kao mogući Tajsonovi protivnici pominju se novozelandska ragbi zvijezda Soni Bill Vilijams i otac boksera Tajsona Furija, Džon Furi.

Najveću pažnju privlači najava obračuna starih rivala iz ringa.

Holifiild je u obraćanju medijima otkrio da su počeli pregovori za meč s Tajsonom, koji bi bio egzbicijski i dobrotvorne prirode.

"Nismo se još dogovorili, ali ide sve u tom smjeru", kazao je Holifild i dodao: "Nemam ništa protiv toga da uradimo nešto slično."

Naglasio je da novac nije razlog povratka u ring.

Mnogi se još sjećaju njihovog meča iz 1997., kada je Tajson u drugoj rundi Holifildu odgrizao dio uha, zbog čega je meč  morao biti prekinut. To je bio njihov drugi dvoboj, prvi je sedam mjeseci prije toga dobio Holifild tehničkim nokautom u 11. rundi.

Holifild je karijeri imao 57 borbi, 44 je dobio, deset izgubio, dva puta je remizirao, a jedna borba je prekinuta. Tajson je 50 puta ring napustio kao pobjednik, a izgubio je šest mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije