Ostali sportovi

UFC izazivačica unakažena u borbi, oglasila se na Instagramu

UFC izazivačica unakažena u borbi, oglasila se na Instagramu
Foto: Instagram | UFC izazivačica unakažena u borbi, oglasila se na Instagramu

Nekadašnja UFC-ova izazivačica Karolina Kovalkievič neće po dobrom pamtiti meč protiv Jane Šiaonan održan na Novom Zelandu, budući da je bila deklasirana, što potvrđuje i izgled njenog lica nakon borbe.

Osim četvrtog poraza u nizu, Karolina je u objavi na društvenim mrežama otkrila da je slomila orbitalnu kost i da joj slijedi operacija.

"Prvi put u karijeri nakon borbe ne mogu reći da sam dobro. Kao što možete vidjeti, u početku prve runde slomila sam malu kost ispod oka i ništa nisam mogla vidjeti. Imala sam dvostruku viziju i sve mi je bilo kao u magli. Nakon borbe sam cijeli dan provela u bolnici. Danas idem posjetiti specijalistu i donijeti odluku. Svakako trebam operaciju, ali moram donijeti odluku hoću li to napraviti ovdje ili ću se vratiti u Poljsku i tamo se podvrgnuti zahvatu. Ljekari mi kažu da bih trebala ostati ovdje, jer je let s takvim okom izuzetno opasan", objavila je na Instagramu Karolina koja u oktagonu ima pet pobjeda i šest poraza.

Čini se da je ovo i kraj karijere 34-godišnje Karoline, jer je osim negativnog niza doživjela i tešku povredu koja će zahtijevati duži oporavak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Karolina Kowalkiewicz Official (@karolinakowalkiewicz) on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije