Ostali sportovi

Usik gubi titulu apsolutnog šampiona

Usik gubi titulu apsolutnog šampiona
Foto: N.N. | Usik gubi titulu apsolutnog šampiona

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik koji je za vikend postao apsolutni šampion u teškoj kategeroiji poslije pobjede nad Tajson Fjurijem izgubiće 1. juna pojas Međunarodne bokserske federacije (IBF), a sa njim i titulu apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

U noći na nedjelju, 19. maja, Usik je pobijedio Britanca u borbi za titulu apsolutnog svjetskog prvaka u boksu u teškoj kategoriji. Ukrajinac je zadržao pojaseve IBF-a, Svjetske bokserske asocijacije (WBA), Svjetske bokserske organizacije (WBO) i Međunarodne bokserske organizacije (IBO), a od Fjurija je preuzeo titulu Svjetskog bokserskog vijeća (WBC).

Ipak, Ukrajinac će titulu apsolutnog svjetskog prvaka držati manje od dvije sedmice. Usik 1. juna neće moći braniti IBF pojas sa obaveznim izazivačem Hrvatom Filipom Hrgovićem i biće mu oduzeta titula. Ukrajinac je najavio revanš sa Fjurijem i jasno je da neće moći izaći na megdan Hrgoviću. 

Hrgovićev protivnik u borbi za privremenu IBF titulu u Rijadu (Saudijska Arabija) biće Englez Daniel Dubois. Pobjednik tog meča će titulu braniti protiv Entonija Džošue u septembru, tako da će Usik ili Fjurija novu priliku za objedinjavanje titula imati tek naredne godine. . 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije