Ostali sportovi

Pratite nas na Google news

Uskoro spisak bh. odbojkašica

Uskoro spisak bh. odbojkašica
Foto: Pixabay | Uskoro spisak bh. odbojkašica
Edin Spržo

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije BiH Stevan Ljubičić uskoro će objaviti spisak igračica na koje će računati u nadolazećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Bh. odbojkašice će plasman na istorijski Euro tražiti kroz dva kvalifikaciona turnira, prvi je krajem avgusta u Latvije, a drugi u BiH početkom septembra. "Zmajice" se nalaze u Grupi F sa selekcijama Slovenije, Češke i Latvije, a plasman na Evropsko prvenstvo 2021. godine u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji izboriće po dvije prvopalsirane reprezentacije iz šest grupa.

Više detalja o početku priprema te da li će se kvalifikacije igrati sa ili bez prisustva gledalaca biće poznato nakon današnjeg sastanka u Evropskoj odbojkaškoj federaciji, koja će obznaniti sve detalje o početku kvalifikacija obzirom na to da pandemija virusa korona još ne jenjava u Evropi.

Ukoliko ne bude nekih odgoda, bh. dame bi pripreme trebalo početi 20. jula. Posebno će biti zanimljivo vidjeti ko će se naći na spisku novog selektora te da li će na raspolaganju imati najbolje odbojkašice.

Podsjetimo, Ljubičić je u martu izabran za novog kormilara bh. tima. Priznati stručnjak iz Srbije na klupi je naslijedio Gorana Nešića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije