Ostali sportovi

Usman savjetuje Usika da se bori protiv Nganua (VIDEO)

Usman savjetuje Usika da se bori protiv Nganua (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Usman savjetuje Usika da se bori protiv Nganua (VIDEO)

​Bivši UFC prvak u poluteškoj kategoriji Kamaru Usman želi vidjeti Oleksandra Usika kako testira svoju snagu u ringu protiv Frensisa Nganua.

Ukrajinski bokser uspio je učiniti ono što Nganu nije mogao. Ukrajinac je u subotu, 18. maja, pobijedio Tajsona Fjurija podijeljenom odlukom i postao prvi neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji u eri s četiri pojasa.

Uprkos hrabrom performansu, kameronski "Predator" je izgubio od Fjurija na bodove kada su se obračunali u oktobru prošle godine - iako su mnogi ljudi smatrali da je učinio dovoljno da on izađe iz meča kao slavljenik.

Usman je bio među onima koji su vjerovali da je Nganu pravi pobjednik, a MMA superzvijezda smatra da njegov bivši kolega iz UFC-a zaslužuje još jedan susret u ringu protiv bokserske elite iz teške kategorije.

"Znam da je ludo... ali volio bih vidjeti Usika kako se bori protiv tipa kao što je Frensis Nganu. Da, želim vidjeti taj nivo vještine", rekao je Usman za "Pound 4 Pound" podkast.

Na papiru, Oleksandr protiv Frensisa ne izgleda naročito primamljivo iz takmičarskog ugla, ali nikad se ne može reći nikad u teškoj kategoriji, prenosi "TalkSport".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije